Öğrenci Kariyeri Banner

Almanya'nın Herkesi Şaşırtan Sosyal Yardım Seviyesi

Almanya'nın Herkesi Şaşırtan Sosyal Yardım Seviyesi

Almanya’nın sosyal yardım seviyesi Ekşi sözlükteki bir kullanıcı tarafından “Almanya’nın Neredeyse Çalışmayı Gereksiz Hale Getiren Sosyal Yardım Seviyesi” başlığı adı altında aşağıdaki şekilde ele alınmıştır. Dilerseniz bir göz atabilirsiniz.  

Almanyada, sosyal yardımlar öyle bir hale geldi ki artık birçok insan çalışırsa zarar edecek duruma geliyor. Peki bu nasıl oluyor? İşte sorunun cevabı...

Devlet evi olmayana oturacak ev veriyor, üstelik bu ev bazen yeni binada, şehrin göbeğinde bile olabiliyor. Üstelik elektrik, su, ısınma masrafları da karşılanıyor.  

Çalışmayan evli bir çift ayda 1374 euro yardım alıyor. Çiftin çocuk sayısına göre aldıkları sosyal yardım fiyatı da artıyor. Örneğin, tek çocuğu varsa 1871, iki çocuğu varsa 2311 euro yardım alıyorlar. Üstelik çift her türlü vergiden de muaf tutularak geçimleri Alman Hükümeti tarafından kolaylaştırılıyor. 

Bu yardımlar çocuğun doğumundan itibaren 18 yaşına kadar her ay düzenli olarak 250 euro olacak şekilde devam ediyor. Doğumundan 18 yaşına kadar devam eden bu yardımlar yalnızca para yardımıyla sınırlı kalmıyor aynı zamanda kreş, anaokulu gibi eğitim masrafları da karşılanıyor. Üstelik çocuk okul çağına geldiğinde kendini geçindirecek kadar burs almaya başlıyor. 

Yukarıda bahsettiğim yardımlar aylık toplam 1400-2300 euro seviyesinde ve Alman Hükümetinin sunduğu bu fırsattan yararlanan 4 milyon çalışmayan insan bulunmakta.

Ancak aylık ortalama 2500 euro maaşla çalışan bir üniversite mezunuysa çocuk parası hariç hiçbir yardımdan faydalanamıyor. Hal böyle olunca bir ömür boyu çalışmayanların yaşadığı tatlı hayatın faturası, çalışanların sırtına yüklenmiş oluyor. 

Ayrıca bu yardımların yol açtığı tembellik, üretimin eskisi gibi olmamasına sebep olmuştur. Bu yüzden de ülke ekonomisi iki çeyrektir küçülüyor.

 

Kaynak


Emine Günaydın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Emine Günaydın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.