Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix İmzalı SpaceX Belgeseli Geliyor!

Netflix İmzalı SpaceX Belgeseli Geliyor!

SpaceX'in geçtiğimiz aylarda duyurduğu ilk sivil uzay görevi, Netflix belgeseli oluyor.

Countdown: Inspiration4 Mission To Space isimli belgesel, SpaceX'in 15 Eylül'de gerçekleştirmeyi planladığı görevini tüm detaylarıyla izleyiciyle paylaşacak.

SpaceX, geçtiğimiz Şubat ayında heyecan verici bir haberle karşımıza çıkmıştı. Şirket, 4 kişilik bir ekibin yaklaşık 3 günlük uzay yolculuğunu içerecek olan Inspiration4 görevini duyurdu.

 Countdown: Inspiration4 Mission To Space, neredeyse gerçek zamanlı bir belgesel olarak karşımıza çıkacak. 4 kişilik ekibin bu ilk sivil uzay görevine hazırlık aşamalarından itibaren tüm süreci detaylarıyla anlatacak olan belgesel, 3 farklı tarihte çıkacak.

Serinin ilk iki bölümü, 6 Eylül tarihinde Netflix'te izleyicisi ile buluşacak. Ardından 13 Eylül'de de iki bölüm yayınlanacak. Son olarak heyecan verici bir final ile karşımıza çıkacak olan Countdown: Inspiration4 Mission To Space'in bu özel bölümü ise ay sonunda yayınlanacak. Tabii ki burada önemli nokta, SpaceX'in fırlatma ve uçuş takvimlerine uyup uymayacağı.

Inspiration4 görevinin 4 kişilik özel mürettebatı geçtiğimiz Mart ayında açıklandı. Ekibin lider koltuğunda Shift4 Payments isimli şirketin kurucu ve CEO'su Jared Isaacman yer alıyor. Bu koltuk, görevle birlikte açıklanan ilk koltuktu. Ardından Isaaacman'e eşlik edecek isimler de belli oldu. Bir asistan doktor olan Hayley Arceneaux, havacılık sektöründe çalışan ve geçmişte ABD Hava Kuvvetleri'nde de görev yapan Chris Sembroski ve bir yerbilimci olan Dr. Sian Proctor, SpaceX'in özel görevinde Dragon kapsülünde uzayda yolculuk edecek. Fırlatma, Falcon 9 roketi ile gerçekleşecek.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.