Öğrenci Kariyeri Banner

Nesnelerin İnterneti İle Ortaya Çıkan Teknoloji

Nesnelerin İnterneti İle Ortaya Çıkan Teknoloji

Nesnelerin interneti yani IoT, günlük yaşamı yeniden tasarlamamıza yardımcı olan bir teknoloji sistemidir. Bu teknolojinin arkadasındaki güç ise yapay zeka teknolojisinden gelmektedir. Akıllı saatlerden, çeşitli endüstriler ve şehir planlamasındaki geniş kapsamlı gizli güce kadar, yapay zeka ve nesnelerin interneti arasındaki büyüyen ortaklık, daha akıllı bir geleceğin yakın zamanda hayatımıza hızla entegre olması bekleniyor. 

Nesnelerin İnterneti (IoT) 

Nesnelerin İnterneti (IoT) 

Nesnelerin İnterneti, kablosuz bir ağ üzerinden insan müdahalesi olmadan veri toplayıp, veriyi aktarabilen birbiriyle bağlantılı, internete bağlı objelerden oluşan bir sisteme dayalıdır. Ucuz bilgisayar çiplerinin gelişi ve kablosuz ağların genel olarak her yerde olması, küçücük bir şeyden büyük bir şeye dönüşmesiyle her şeyi nesnelerin internetine çevirmek mümkündür. 

Nesnelerin İnternetinin İşleyişi 

Nesnelerin İnternetinin İşleyişi 

Nesnelerin internetinin temelinde, veri toplayan cihazlardır. Verilerin toplanması, cihazlardan bir toplama alanına iletilir. Verilerin taşınması, teknoloji kullanılarak kablosuz ya da kablolu ağlardan yapılmaktadır. Veriler, internet üzerinden merkeze aktarılır ya da hesaplama ve depolama gücüne sahip bir buluta gönderilebilir ya da aktarma yapmadan önce verileri bir araya getiren aracı cihazlar ile aşamaya sokabilir. Verilerin işlenmesi veri merkezinden ya da bulut ile gerçekleşebilir. 

Nesnelerin İnterneti ve Yapay Zekanın Kesişimi

Nesnelerin İnterneti ve Yapay Zekanın Kesişimi

Nesnelerin İnterneti, günlük hayatımızı farklı bir boyuta geçiren ve yeniden kurmamıza yardımcı olan bir teknolojidir fakat yapay zekadır. Günlük spor ve sağlık verileri sunan uygulamalardan sanayi ve şehir planlamasındaki geniş kapsamlı projelere kadar, yapay zeka ve Nesnelerin İnterneti arasındaki artan düzeni, daha akıllı bir geleceği, düşünülenden daha erken tarihte yaşanılacağını gösteriyor. Nesnelerin İnterneti cihazları, çok büyük miktarda veri üretmektedir. Bu, bir motorun sıcaklığı veya bir kapının açık ya da kapalı olup olmadığı gibi çeşitli konuların kapsamı alanına girmektedir. 

Nesnelerin İnterneti Sağlık Alanında Kullanımı 

 

 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.