Öğrenci Kariyeri Banner

NASA İsminizi Jüpiter'e Gönderecek!

NASA İsminizi Jüpiter'e Gönderecek!

NASA, 2030 yılında Jüpiter'in uydusuna gitmeyi planladığı Europa Clipper görevinde sizin isminizi de Jüpiter'e götürebilir.

NASA, zaman zaman uzaya yaptığı yolculuklarda insanlara isimlerini uzaya gönderme şansı sunuyor. Uzay ajansı bir kez daha aynı teklifle karşımıza çıktı. NASA, 2030'da Jüpiter'in uydusu Europa'ya gerçekleştireceği yolculukta adınızı uzaya taşıyabilir.

NASA, Dev Gezegen Jüpiter'e Adınızı Götürecek!

Eğer siz de adınızı Jüpiter'e taşımak istiyorsanız NASA'nın web sitesinden başvuru yapmanız gerekiyor. Başvuru yapmak için tıklayın.

Seçilen insanların isimleri bir mikroçip üzerine basılacak ve Ekim 2024’te Jüpiter'e doğru yolculuğa çıkacak.

NASA başvuruları 1 Haziran'da almaya başladı ve o günden itibaren 10.000'in üzerinde başvuru aldı. Bu başvuruların çoğu ABD'den geliyor. 

NASA'nın Washington'daki Bilim Görev Müdürlüğü'nün yönetici yardımcısı Nicola Fox konuyla ilgili yaptığı açıklamada: "Message in a Bottle (Şişedeki Mesaj) programı ile insanlara Europa Clipper’ın yolculuğunun bir parçası olma fırsatını sunuyoruz ve bundan heyecan duyuyoruz. Jüpiter’in donmuş ayının sırlarını çözmeye çalışan radyasyona dayanıklı uzay gemisinde isimlerimizin güneş sistemimizde seyahat edeceği düşüncesini çok seviyorum.” dedi.

NASA daha önce aya ve Mars'a gerçekleştirdiği yolculuklarda da benzer uygulamalara imza atmıştı. Herkesin adını ekleme şansı var. Ancak NASA, bilime ilgisi olan geleceği parlak çocuklara öncelik veriyor. 

 

Kaynak

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.