Öğrenci Kariyeri Banner

iOS 17 Bugün Tanıtılıyor: İşte iPhone'lara Gelen Yeni Özellikler!

iOS 17 Bugün Tanıtılıyor: İşte iPhone'lara Gelen Yeni Özellikler!

Apple 5 Haziran'da düzenleyeceği WWDC 2023 etkinliğinde iOS 17 işletim sistemini tanıtacak. 

Apple her yıl düzenlediği  Dünya Geliştiriciler Konferansı’nı (WWDC) bu akşam saat 20.00'de gerçekleştirecek. Apple'ın yapay zeka sektörüne attığı adımı duyurması beklenen etkinlikte gözler İOS 17'nin üstünde olacak. 

Apple'ın tanıtacağı yeni İOS sürümü iOS 17 hangi yenilikleri getiriyor? Gelin birlikte bakalım!

iOS 17 ile Birlikte iPhone'lara Gelecek Olan Yeni Özellikler!

Apple'nın Karma Gerçeklik Gözlüğü iPhone ile Çalışabilecek!

Apple'ın karma gerçeklik gözlüğü artık tek başına çalışan bir cihaz olmayacak. Bundan sonra cihaz iPhone ve Apple'ın diğer cihazlarıyla eş zamanlı olarak çalışabilecek. Kullanım ile ilgili detaylar bu akşam yapılacak etkinlikte açıklanacak.

iPhone 14 Pro Serisi ile Birlikte Gelen Dinamik Adaya Yeni Özellikler!

Apple'ın iPhone 14 Pro serisinde üstteki çentiği kaldırmasıyla birlikte hayatımıza giren "Dinamik Ada" yeni işlevler kazanacak. iPhone 15 ile birlikte tüm iPhone'larda kullanılacak olan Dinamik Ada'ya gelen yen özellikler etkinlikte açıklanacak.

iOS 17 iPhone'ları Akıllı Ekrana Dönüştürecek!

iOS 17 ile birlikte iPhone’ları kullanmıyorken cihazlar “akıllı ekranlara” dönüşecek. Daha önce Mark Gurman tarafından da paylaşılan bilgilere göre iPhone’ları yatay pozisyonda kilitlediğinizde cihazınız farklı işlevler kazanacak. Örneğin, telefon yatay pozisyonda bir yere bırakıldığında takvim etkinlikleri, bildirimler, hava durumu bilgisi gibi bilgileri gösteren bir ekrana dönüşecek.

Kilit Ekranına Yenilikler Geliyor!

Kilit ekranına gelecek yenilikler arasında yazı boyutunu ayarlama özelliği ve canlı aktiviteler yer alıyor. Örneğin canlı aktiviteler ile haritalarda açtığınız bir yol tarifi cihaz kilitliyken bile ekranda gözükecek.

Denetim Merkezinde Büyük Değişiklikler!

Apple'ın iOS 17 ile birlikte denetim merkezinde büyük yenilikler yapacağı söyleniyor. Ancak bu yeniliklerin ne olacağı henüz öğrenilmiş değil.

Apple'dan Yeni Bir "Günlük" Uygulaması!

The Wall Street Journal'ın paylaştığı bilgiye göre Apple, iOS 17 ile günlük tarzında bir uygulama yayınlayacak. Bu uygulamada kullanıcılar, günlük yaşamlarındaki aktivitelerini kayıt altına alabilecek. Ayrıca yenilik bu kadarla da kalmıyor. Apple, kullanıcının girdiği bilgileri analiz ederek kullanıcının evde ne kadar zaman geçirdiğini, bir günde günlük rutinin dışına çıkılıp çıkılmadığını, çıkıldıysa ne yapıldığını gösterecek.

Sağlık Uygulamasında Yenilik!

Söylentiler arasında sağlık uygulamasının artık duygu durumunu da kontrol edeceği yer alıyor. Uygulama kullanıcıya günlük sorular soracak ve cevapları analiz ederek bir sonuca varacak.

Avrupa Birliği Kararı Sonrası App Store'a Ne Olacak?

Avrupa Birliği’nin verdiği bir karar sonrası Apple’ın 2024 yılı itibarıyla uygulamaları sadece App Store’dan indirme zorunluluğunu kaldırması gerekiyor. iOS 17 ile birlikte bu konuda bir adım atılması ve App Store dışındaki bazı platformlardan iOS uygulamalarını indirmeye izin vermesi bekleniyor.

Ek Olarak Beklenen Diğer Yenilikler!

  • Ana sayfa ve Bugün Görüntüsü’ne “aktif” araç takımları gelecek.
  • Spotlight ve arama gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkacak.
  • Apple Music ile şarkı sözleri kilit ekranında gözükecek.
  • Uygulama Arşivi klasörleri artık elle isimlendirilebilecek.
  • Flaş ışığı artık hassas bir şekilde bir kaydırma tuşuyla ayarlanabilecek.

 

Kaynak

 

 

 


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.