Öğrenci Kariyeri Banner

Naci Görür'den 4.8'lik Hatay Depremine Yönelik Açıklama!

Naci Görür'den 4.8'lik Hatay Depremine Yönelik Açıklama!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre; Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde saat 05.32 sıralarında 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla depreme ilişkin değerlendirmede bulundu.

'Telaşa Gerek Yok'

Hatay’da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Bu deprem daha önce kırılmış olan Amanos Fay Zonu içerisinde, kırılmayan bir kesimin işi, yani artçı deprem" ifadelerini kullandı.

Merkez üssü Kırıkhan ilçesi Taşoluk Mahallesi olan deprem, başta Adana olmak üzere komşu illerde de hissedildi. Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya üzerinden yaşanan depremle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Arkadaşlar, Taşoluk-Kırıkhan/Hatay’da 4,9 deprem oldu. Bu deprem daha önce kırılmış olan Amanos Fay Zonu içerisinde, kırılmayan bir kesimin işi, yani artçı deprem. Telaşa gerek yok, sevgiyle".

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.