Öğrenci Kariyeri Banner

Netflix'in Çekim Ekibine Köpek Balıkları Saldırdı!

Netflix'in Çekim Ekibine Köpek Balıkları Saldırdı!

Netflix'in belgesel serisi Gezegenimiz II'nin (Our Planet II) çekim ekibine köpek balıkları saldırdı.

Anlatımını David Attenborough'nun yaptığı dört bölümlük iklim belgeseli 14 Haziran Çarşamba günü Netflix'te yayımlandı. Belgesel, dijital platformda 2019'da yayımlanan Gezegenimiz'in (Our Planet) sekiz bölümlük ilk sezonunun devamı. Ancak dizi ekibinin Hawaii'nin kuzeyinde, Pasifik Okyanusu sularında çekim yaparken köpekbalıklarından kıl payı kurtulduğu ortaya çıktı.

'İnanılmaz Derecede Aç Görünüyorlardı'!

Independent'de yer alan habere göre, Serinin Emmy ödüllü ekibi kuzeybatıdaki Hawaii Adaları'ndan biri olan Laysan yakınlarında balinaların sualtı görüntülerini çekerken köpekbalıklarının saldırısına uğradı. Hayvanlar, ekibin şişme botunu ısırarak botta büyük delikler açtı.

Radio Times'a konuşan yönetmen Toby Nowlan köpekbalıklarının davranışının "son derece sıradışı" olduğunu belirterek hayvanların "inanılmaz derecede aç" göründüğünü söyledi.

Nowlan, o anları şöyle anlattı:

"Sudaki 'v' şeklindeki akıntı bize doğru geldi ve bu kaplan köpekbalığı bota sıçrayıp ısırarak botta muazzam delikler açtı. Bütün bot patladı. Köpekbalığını uzaklaştırmaya çalıştık ama buna hiç izin vermedi. Korkunçtu. Bu, o gün bize saldıran ikinci köpekbalığıydı. Neyse ki ekip karadan yaklaşık 100 metre uzaktaymış ve bot tamamen sönmeden önce kıyıya ulaşabilmişler."

Nowlan, "Hayvanlar inanılmaz derecede açtı, yani belki de doğada yeterince yiyecek yoktu ve suda karşılaştıkları her şeye atlıyorlardı" diye konuştu. Serinin yapımcısı Huw Cordey de iki köpekbalığının ekibe saldırdığını Forbes'a doğruladı. Cordey, Forbes'a asıl fikrin Laysan'daki sığlıklarda bekleyen kaplan köpekbalıklarıyla sualtı çekimi yapmak olduğunu belirtti. 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.