Öğrenci Kariyeri Banner

Mutlu Olma Sanatı Adlı Kitaptan Çıkarılacak 5 Ders

Mutlu Olma Sanatı Adlı Kitaptan Çıkarılacak 5 Ders

"Mutluluk işte ve ilişkilerde dışa dönük bir tutum izlenerek elde edilir ve kişinin kendi içine dönmesiyle, endişe ve korkulara teslim olmasıyla kaybedilir."

İçe dönük insanların dışa dönük olanlara göre problem çözme yetenekleri diğerlerine nazaran daha zayıftır. Bu problem hayatınızı sürdürebilmenizi engelleyen baş faktörlerden biri olarak karşınıza çıkacaktır. İçinize kapanmak yerine çeşitli aktivitelere katılarak bu durumu yenebilirsiniz.

"Bertrand Russel insanın başı derde girdiği zaman kendine sorunu çözmek için o an yapabileceği bir şey olup olmadığını sormasını öğütlüyor. Eğer varsa, yapın. Eğer yoksa bir şey bulana dek meseleyi bir kenara bırakın."

Bir soruna takılı kalmak günlük hayat akışımızı da aksatabilir. Böyle bir durumla karşılaştığımızda durup biraz düşünmek gereklidir. İşlerimizi öncelik sırasına koyup yaptığımız plana uygun ilerlemek sağlıklı olacaktır.

"Hiçbir insanın gücü sınırsız olamayacağı için doyumsuz olanlar eninde sonunda aşamayacakları engellerle karşılaşacaklardır."

Kanaatkarlık hayatımızın anahtar kelimelerinden biri olmalıdır. Her zaman fazlasını istemek bazı durumlarda olumsuz sonuçlar doğurabilir. Ölçülü bir şekilde davranmak bizi olası problemlerden koruyacaktır. Mantık çerçevesinde davranıp doğru adımlar atmalıyız.

"Dünyaya açılın, bir korsan olun, Borneo’da bir kral, Sovyet Rusya’da bir işçi olun; ilkel fiziki gereksinimlerin hemen hemen bütün enerjinizi yutacağı bir hayata başlayın."

Farklı ilgi alanları bulup enerjimizi çeşitli şeylere yaymalı,imkanlar dahilinde dünyadan faydalanabildiğimiz kadar faydalanmalıyız.

"Asıl sorun, hayatı bir rekabet, hem de yarışmayı kazananın saygıyı da kazanacağı bir rekabet olarak gören bir felsefenin benimsenmiş olmasından ileri gelmektedir."

Kendinizi yalnızca kendinizle kıyaslamalısınız. Her zaman nasıl daha ileriye gidebiliriz diye düşünmeli ve bunun yolunu aramalıyız. Saygıyı hak eden işini dürüst ve düzgün yapanlardır, her zaman en iyiler değildir.

Kaynak için tıklayınız

 

 


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.