Öğrenci Kariyeri Banner

İngilizler Neden Çayı Sütlü İçer?

İngilizler Neden Çayı Sütlü İçer?

18. yüzyıldan beri çay tüketimi konusunda dünyada üst sıralarda bulunan İngiltere, siyah çay ile tanışmadan evvel yeşil çay tüketirdi. Siyah çayın da yaygınlaşması ile beraber insanlar bu eşsiz lezzete iyice alışmış bir hale geldi. İlk kez çaya süt ilave edilmesi ise 1680 yılına dayanır. İngilizlerin çayı kendilerine adapte etme yöntemi olan sütlü çay, özel bir gelenek olur. Aslında çaya süt katılmasının sebebi ise çayın içindeki teini ve asiditeyi bir miktar azaltmaktır. Tabii çayın bu yeni hali de oldukça beğenilir. 

Aynı zamanda, BBC’de yayınlanan bir belgeselde, porselenlerin o dönemde (17 ve 18'inci yy) koyulan çayın sıcağına dayanamayıp çatladığı söyleniyor. İngilizler de buna çözüm olarak çaya olarak süt ilaveye etmeye başlamışlar. Zaman geçtikçe İngilizler, çaya süt koymanın sosyal statüyü belirlediğini düşünmeye başlamışlar böylelikle popüleritesi artmış ve yaygınlaşmıştır.

Görüşleri alınan Antropolog Kate Fox'a göre, çaya atılan şeker sayısı da bir o kadar önemli. Fox, İngiltere'de çayı şekerli içenin alt orta sınıfa mensup olduğunu, iki kaşıktan fazla kullananın ise kesinlikle işçi sınıfına ait olduğunu belirtiyor.

Türk usulü demlediğiniz siyah çaya, istenilen yumuşaklık oranla süt ilavesi yaparak sütlü çayınızı hazırlayabilirsiniz.

Bu çayın faydalarına gelecek olursak içerisinde pek çok mineral ve vitamin bulunduğu için vücudun ihtiyaç duyduğu enerji kolay bir şekilde sağlanır. Böylece kendinizi çok daha enerjik ve zinde hissedebilirsiniz. Özellikle gün içerisinde sık sık kendinizi sinirli ve stresli hissediyorsanız sinirlerinizin yatışabilmesi için sütlü çayı tercih edebilirsiniz. Bunun yanı sıra sütlü çay, çayın besleyiciliğini arttırdığı için tok tutma fonksiyonuna da sahiptir. Eğer kilo vermek istiyorsanız ve açlığınızı bir şeyler içerek bastırmak istiyorsanız gün içinde yeterli miktarda sütlü çay içebilirsiniz. Böylece kilo verme sürecinize katkıda bulunabilirsiniz. 

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.