Öğrenci Kariyeri Banner

Bu Alışkanlıklar Sizi Başarısızlığa Götürür!

Bu Alışkanlıklar Sizi Başarısızlığa Götürür!

1.Bedeninizi Göz Ardı Etmek

Gerektiği kadar uyuyup doğru ve düzenli beslenme sizi başarıya taşıyacak en önemli noktalardandır. Bunları eksikliği yeteneklerinizi ve bildiklerinizi doğru şekilde kullanmanızı engelleyecek ve yanlış kararlar almanıza sebep olacak faktörlerdendir. 

Hem zihin hem de beden sağlığınız için, doğru beslenmek ve uyumak çok önemlidir. Hayatınızda alışkanlıklar ve rutinler olabilir. En basitinden canınızın çektiği bir yemeği dışardan söylemek yerine onu kendiniz hazırladığınızda bile istemeden elde etmek istediğiniz şey için çabalamanın ve ona ulaşmanın mutluluğunu yaşayacaksınız aynı zamanda da sağlıklı beslenmiş olacaksınız.

2.Kendinizi Unutmak

Kendinizi geliştirmek istiyorsanız bulunduğunuz sektördeki gelişmeleri ve trendleri takip etmek her zaman gereklidir ancak bu takip sırasında kaybolmak sizi hedefinizden uzaklaştırabilir. Sektörü takip etmek ile sürekli kendinizi sektördeki başarılı girişimcilerle kıyaslamak aynı şey değildir. Uzmanların görüşüne başvurmak, vizyonunuz ve bakış açınızı geliştirmeniz için önemlidir fakat bir noktada kendinizi dinlemelisiniz.

3.Hedeflerinizi Göz Ardı Etmek

Odağınızı kaybetmiş bir çalışma yürütmeniz sizi hedeflerinizden uzak, kendinizi güne kaptırmış bir hale getirebilir. Net bir vizyona sahibi olmak, kararlı olmak daima sizi hedefleriniz doğrultusunda motive edecektir. Bu sayede başarısızlıklar veya aksilikler yaşadığınız zaman kolayca pes etmenin de önüne geçebilirsiniz. Karamsarlığın sizi ele geçirmesine izin vermeden hedefleriniz doğrultusunda kendinizi motive ederek ilerlemelisiniz.

4.Çabuk Pes Etmek

Her işte olduğu gibi olumsuzluklar, kötü geri bildirimler veya ufak tefek aksilikler karşınıza çıkacaktır. Olumlu veya olumsuz her eleştiriden, fikirlerinizi ve işlerinizi geliştirebilmenizi sağlayacak çıkarımlar yapmak sizi ve işinizi ileri taşıyacaktır.

Sürekli şikayet edip, başarısızlıkların ardına sığınıp pes etmek yerine kendinize inanıp hatalarınızdan ders çıkarmaya bakmanız uzun vade hedeflerinize sizleri ulaştırabilecek bakış açısına sahip olmanıza katkı sağlayacaktır.

5.Plansız İlerlemek

Gün içinde yapacaklarınızı not almalısınız. Yaptığınız her işin yanına bir artı koymak hem sizi motive edecektir hem de işlerinizin aksamasını engelleyecektir. Planlı çalışmak aynı zamanda başarılı bir zaman yönetimine sahip olmanıza da katkı sağlar ve sizi hem işte hem hayatta başarılı bir insan haline getirir.

Kaynak için tıklayınız


Simay Kurtçu

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.