Öğrenci Kariyeri Banner

Microsoft'un, TikTok’la İlgili Yeni Hedefi

Microsoft'un, TikTok’la İlgili Yeni Hedefi

Financial Times’ın TikTok ve Microsoft arasındaki görüşmelerden haberdar olan kişilerden aldığı bilgilere göre, Microsoft TikTok’un global operasyonlarını satın almanın peşinde.

Ama görüşmelerden haberdar kaynakların Reuters’a aktardığına göre, Microsoft’un ByteDance ile olan görüşmelerinin sonucunda TikTok’u tamamıyla alma olasılığında bir artış olmadığı söyleniyor.

Microsoft daha önce TikTok’un Kuzey Amerika, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki varlıklarını satın almayı istediğini söylemişti. Microsoft’un ne kadar ödemek istediği henüz belli değil ama kaynakların Reuters’a verdiği bilgiye göre ByteDance yetkilileri TikTok’a 50 milyar dolardan fazla değer biçmiş durumda.

Microsoft bir yorum yapmayı reddetti ve TikTok’un sahibi ByteDance de Reuters’ın yorum isteğine bir yanıt vermedi.

Financial Times’ın raporuna göre, ByteDance bu teklife Hindistan ve Avrupa bölgelerini ekleyip ekleyemeyeceğini araştırıyor.

Financial Times’ın aktardığına göre, ByteDance Hindistan’a yakın bir kaynağa göre Microsoft öncesinde TikTok Hindistan için bir teklif hazırlıyordu fakat bundan vazgeçti.

TikTok, 15 Eylül’e kadar Amerika Birleşik Devletleri’ndeki operasyonlarının satışını tamamlamak zorunda, aksi takdirde TikTok Amerika Birleşik Devletleri’nde tamamıyla yasaklanacak.

 

KAYNAK


Eda Nur Soysal

Hevesli yazar, bilim insanı, araştırmacı👩🏻‍🔬

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.