Öğrenci Kariyeri Banner

Apple'dan Beyrut'ta Yaşanan Patlamaya Yardım

Apple'dan Beyrut'ta Yaşanan Patlamaya Yardım

Beyrut'ta yaşanan patlamaya sessiz kalmayan Apple, diğer bir çok firma ve şirket gibi yardım yapacağını açıkladı. 4 Ağustos tarihinde başkenti Beyrut‘ta yaşanan patlamanın yaraları sarılmaya devam ediyor. Binlerce kayıp veren ve Tarihin Arka Kuşu olan 7 kez terkradan inşa edilen Beyrut’a yardım çağrıları ve çabaları giderek yoğunlaşıyor. Patlamada yaşanan şiddet nükleer olmayan en büyük patlama olarak ölçeklendirildi. Bir çok ülke ve kuruluştan yardım alarak Beyrut umarım tekrar hem kendi tarihini hem de dünya tarhindeki önemli konumunu koruma devam eder. 

Apple'da Tim Cook tarafından yapılan açıklamada yaşanan korkunç patlama sonucunda Lübnan'a bağışta bulunacak. Açıklamasında "’Lübnan halkı, çalışanlarımız ve trajediden etkilenen herkes için üzülüyoruz." ifadelerine yer veren Tim Cook diğer firma ve kuruluşlarada örnek olacaktır.

Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Tim Cook,  Apple’ın Lübnan’da acil ve de uzun vadeli destek için yardım kuruluşlarını destekleyeceğini yazdı. Tim Cook tweet olarak yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

‘’Apple, Beyrut’ta acil ihtiyaçlara ve uzun vadeli desteğe ihtiyacı olan yardım kuruluşlarına bağış yapıyor. Lübnan halkı, çalışanlarımız ve trajediden etkilenen herkes için üzülüyoruz.’’

Yaşanan acı patlamada şuanki rakamlara göre 130'un üzerinde can kaybı 5 binin üzerinde ise yaralı olduğunu ülkenin Başbakanı Hassan Diab açıklamıştı. Ayrıca bölgede gerçekleşen araştırmalar sonucu ilk tespitlere göre büyük patlamanın gübre ve madencilik için beklenen 2 bin 500 tonun üzerinde amonyum nitrattan kaynaklanmış olabileceği söylendi. Patlamaya neden olan malzeme ve hammaddelerin yanlış şekilde depolanması ve  ihmaller yüzünden bu patlamaya neden olduğu üzerinde düşünülmektedir. 


0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.