Öğrenci Kariyeri Banner

Microsoft, Netflix'i Satın Alabilir!

Microsoft, Netflix'i Satın Alabilir!

Microsoft'un Netflix ile ortak çalışmaya başlayacağı haberlerinin ardından ortaya atılan yeni iddiaya göre Microsoft, Netflix'i satın alacak. 

Bir analist, Netflix'in gelecekteki bir satın alma için Microsoft'a yakınlaşmaya çalışabileceğini söylüyor. Netflix, şirketin 2011'den bu yana ilk kez abone kaybettiğini açıklamasının ardından son birkaç ay içinde bazı finansal sorunlarla ve en azından göreceli olarak büyük bir şirketin yaşayabileceği kadar sorunla karşı karşıya kalmış durumda.

Netflix, Kendisini Sattırmak İsteyebilir!

Netflix yaşadığı tüm sorunları doğrulamıştı. Şirket önümüzdeki aylarda milyonlarca abone daha kaybetmeyi bekliyor. Bu nedenle Netflix, özellikle de son çıkan reklamlı abonelik konusunda birlikte çalışacakları haberlerinden sonra belki de bir şekilde kendisini Microsoft'a sattırmak isteyebilir.

Hafta başlarında Microsoft'un, Netflix'in yeni reklam destekli abonelik modelini teknoloji ve bir reklam pazarı ile destekleyeceği duyurulmuştu. Bu, Netflix'in daha düşük bir maliyetle abonelik sunmasına ve aboneleri artırmasını sağlayacak.

Kıdemli analist Laura Martin, Netflix'in ortak olabileceği başka hiçbir şirketin, şirket için finansal veya düzenleyici nedenlerle gerekli olan 100 milyar dolarlık satın alma işlemini tamamlayamadığını ancak Microsoft'un yapabileceğini söyledi.

Martin; "Netflix bir çıkış arıyor olabilir. Microsoft'un Activision satın alımını sindirdikten sonra dönüp Netflix'i satın alacağı umuduyla Microsoft'a yaklaşmaya çalışıyor." diye konuştu.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.