Öğrenci Kariyeri Banner

Bilgisayar Alacakların Dikkatine: Intel'den Zam Kararı!

Bilgisayar Alacakların Dikkatine: Intel'den Zam Kararı!

Intel, enflasyonist baskılar nedeniyle ürün fiyatlarına zam yapacağını duyurdu. Sektör kaynaklarına göre zam oranı, yüzde 10 ila yüzde 20 aralığında değişecek. 

Dünyanın en büyük yarı iletken üreticisi Intel ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı. İddialara göre Intel, önümüzdeki sonbahar itibarıyla ürün fiyatlarına zam yapacak. Intel'in doğruladığı zam kararı, elektronik ürünlere ulaşmayı daha da zorlaştıracak gibi görünüyor. 

Intel tarafından yapılan açıklamalarda, enflasyonist baskıların devam ettiği, bunun doğal bir sonucu olarak da maliyetlerin arttığı ifade edildi. Intel yetkilileri, zamların oranıyla ilgili net bir şey söylememiş olsalar da sektör kaynaklarının açıklamaları oldukça sert. İddilara göre Intel'e ait ürünlerin fiyatı, yüzde 10 ila yüzde 20 aralığında zamlanacak.

Zam Yalnızca İşlemci Fiyatlarına Yansımayacak!

Intel, pek çoğumuzun bildiği üzere, dünyanın en büyük bilgisayar işlemcisi üreten şirketlerden biri. Haliyle; zam kararının işlemci fiyatlarını artıracağını söyleyebiliriz. Ancak olay bundan ibaret değil. Intel, işlemcilere ek olarak Wi-Fi gibi diğer bilgisayar bileşenleri için de çip sağlıyor.

Örneğin; aldığınız bir dizüstü bilgisayarın içerisinde Intel'in ürettiği işlemci, GPU ve Wi-Fi kartı olabilir. Her üç kategoride de zam yapılması, söz konusu dizüstü bilgisayarın maliyetinin her üç kalemde de yükseleceği anlamına geliyor.

Şu sıralar bilgisayar satın almayı düşünen varsa acele etmesi yararına olacaktır. Fiyatlar, birkaç ay içerisinde dolar bazında az da olsa çok da olsa yükselecektir. Ancak Türk lirasının dolar karşısındaki oynaklığını da unutmamak gerekiyor. Eğer TL, dolar karşısında değer kazanırsa, Intel zam yapsa bile ürün fiyatı değişmeyebilir. 

 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.