Öğrenci Kariyeri Banner

James Webb Uzay Teleskobu Jüpiter'i Görüntüledi!

James Webb Uzay Teleskobu Jüpiter'i Görüntüledi!

NASA, James Webb Uzay Teleskobu aracılığıyla çekilen Jüpiter görüntülerini paylaştı. Bu yeni görüntüler Jüpiter ve uydusu Europa'nın kızılötesi dalga boylarında parıldadığını gösteriyor.

NASA'nın yeni nesil James Webb Uzay Teleskobu'ndan yeni görüntiler gelmeye devam ediyor. Bugün de, Jüpiter'den gelen yeni görseller yayınlandı. Gökbilimciler, gazlarla kaplı dev komşumuz Jüpiter'in bu yılın başlarında teleskobun test edilmesi veya devreye alınması aşamasında çekilen görüntüleri incelemeye başladılar.

12 Temmuz'da yayınlanan bir görevlendirme raporunda iki görüntü saklanıyordu ancak Perşembe günü NASA, Webb'in yakın kızılötesi kamerası veya bilinen adıyla NIRCam aracılığıyla Güneş sistemindeki en büyük gezegenin görüntülerini yayınladı.

'Bu Teleskopla Yapabileceğimiz En İyi Şeylerden'

Bu yeni görüntüler Jüpiter ve uydusu Europa'nın kızılötesi dalga boylarında parıldadığını gösteriyor. Europa, bazı gökbilimcilerin güneş sisteminde yaşam aramak için en umut verici noktalardan biri olabileceğine inandıkları, altında yeraltı okyanusunu gizleyen buzlu bir kabukla kaplı.

NASA'dan Stefanie Milam bir blog yazısında, "Bence bu, Güneş sistemindeki bu teleskopla yapabileceğimiz en harika şeylerden biri." ifadelerini kullandı. Farklı bir filtre kullanan başka bir NIRCam görüntüsü, Jüpiter'in bazı küçük uydularını ve hatta gezegenin genellikle tespit edilmesi zor olan soluk halkalarını bile yakaladı.

Milam, "Her şeyi bu kadar net gördüğümüze ve ne kadar parlak olduklarına inanamadım. Güneş sistemimizde bu tür nesneleri gözlemlemek için sahip olduğumuz yetenek ve fırsatı düşünmek gerçekten heyecan verici." şeklinde konuştu.

 

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.