Öğrenci Kariyeri Banner

Meta'da Kıyım Başladı!

Meta'da Kıyım Başladı!

Ekonomik dalgalanmalar Meta'yı da vurdu. Şirket CEO'su Mark Zuckerberg, Meta için radikal kararlar planmak durmunda kalarak ekonomik krizden az yarayla kurtulmak için işten çıkarılacak kişileri belirlemeye başladı.

Küresel ekonomideki dalgalanmalar, dev şirketlerin çalışma planında önemli değişiklik yapmasına neden oldu. Mark Zuckerberg’in CEO’su olduğu Meta da bu şirketlerden sadece bir tanesi. İddialara göre şirket, ekonomik krizle savaşta radikal kararlar almak üzere.

Ekipleri Daraltma Emri Verildi!

Zuckerberg, bu ayın başında ekonomik kaygılarını bir soru cevap etkinliğinde dile getirmişti. Öyle ki şirketin içinde bulunduğu durumu “Meta’nın yakın tarihteki en kötü düşüşlerinden biri” olarak nitelendiren ünlü isim, yöneticilerine emri verdi.

The Information’a göre Meta Varlık ve Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Maher Saba, önemli mevkilerdeki yöneticilerine ekiplerini daraltma emri verdi. Gönderilen yazıda “kötü performans gösteren çalışanları tespit edin” uyarısı yer alıyor. Şirket bu şekilde işten çıkarılacak kişileri belirleyecek

2021 yılında büyük bir değişime giden şirket, Facebook adını Meta olarak değiştirdi. Ardından Mark Zuckerberg‘in çılgın projesi Metaverse hayatımıza giriş yapmıştı. Şirket için yükseliş dönemi olarak görülse de şu sıralar yaşanan küresel kriz, etkilerini şirkette de gösteriyor.

Temmuz’un ilk günlerinde katıldığı bir etkinlikte konuşan Zuckerberg, şirketin zor hedefler koyduğunu, çalışanların zorlanacağı bir süreç olduğunu ifade etmişti. Zuckerberg, yaptığı açıklamada daha agresif hedeflerin bazı personelin ayrılmasına neden olmasını umduğunu belirtti.

 

 

Kaynak

 

 

 


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.