Öğrenci Kariyeri Banner

Evrenin En Net Fotoğrafı Çekildi!

Evrenin En Net Fotoğrafı Çekildi!

NASA'nın James Webb Teleskobu'ndan gelen ilk renkli görüntüler ABD Başkanı Joe Biden'ın sunumuyla yayımlandı. Çekilen görüntülerin kalitesi bilim insanları dahil gören herkesi şaşkına uğrattı.

James Webb Uzay Teleskobu, bugüne kadar uzak evrenin en derin ve en keskin kızılötesi görüntüsünü üretti. Webb'in İlk Derin Alanı olarak bilinen SMACS 0723 gökada kümesinin bu görüntüsü ayrıntılarla dolup taşıyor. James Webb Uzay Teleskobu'ndan gelen ilk renkli görüntüler, dün gece ABD Başkanı Joe Biden tarafından NASA TV'de canlı olarak yayınlandı.

Çekilen görüntülerin kalitesi bilim insanlarını şaşkına uğrattı. Bilim insanlarına göre astronomide büyük yenilikler bizileri bekliyor. 

'Evrenimizin Tarihi İçin Yeni Bir Pencere'!

Fotoğrafı paylaşan Biden, “Bu evrenimizin tarihi için yeni bir pencere. Ve bugün bu pencereden yeni bir ışığın ilk örneklerini görüyoruz. Başka dünyalardan ışıklar ve ufkumuzun ötesinde yıldızlar görüyoruz. Bu beni hayran bırakıyor” şeklinde konuştu.

Webb'in Yakın Kızılötesi Kamerası (NIRCam) tarafından çekilen bu derin alan fotoğrafı, farklı dalga boylarında 12.5 saat süren bir pozlama sonrası elde edildi. Görüntü, SMACS 0723 galaksi kümesini 4,6 milyar yıl önce ortaya çıktığı şekliyle gösteriyor.

Bu galaksi kümesinin seçilmesinde asıl neden, arkasındaki çok daha uzak gökadaları büyüten bir yerçekimi merceği görevi görüyör olması. Fotoğrafta görebildiğiniz en soluk cisim bile içinde trilyonlarca gezegen bulunduran bir galaksi.

Webb evrendeki en eski galaksileri ararken, araştırmacılar yakında galaksilerin kütleleri, yaşları, geçmişleri ve bileşimleri hakkında daha fazla şey öğrenmeye başlayacaklar.

Yayınlanan ilk renkli görüntü sonrasında daha fazla bilgi ve ekstra görüntüler salı günü 17:30'da yayınlanacak.

 

 

 

Kaynak1

Kaynak2


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.