Öğrenci Kariyeri Banner

Tarihin En İlginç Aldatmacaları: Yalancılar ve Sahtekârlar Ansiklopedisi

Tarihin En İlginç Aldatmacaları: Yalancılar ve Sahtekârlar Ansiklopedisi

Geçenlerde bir kitapçıda yeni çıkan kitapları incelerken bir kitap ilgimi çekmişti. Eve gidince araştırırım deyip unutmuştum. Bugün bir arkadaşım bahsedince hatırladım ve küçük bir araştırma yaptım. Kitabın yeni çıkanlardan çok satanlara terfi etmiş olduğunu görünce sizinle de paylaşmak istedim. 
 
Kitabın adı Yalancılar ve Sahtekarlar Ansiklopedisi, yazarı ise Roelf Bolt. Kitap, Tevfik Uyar’ın çevirisiyle Domingo Yayınevi’nden yayımlanmış. Konusuna gelirsek... 

Yalancılar Ve Sahtekarlar
 
Kandırıldığınızı hemen anlar mısınız? Peki kandırıldığınızı öğrenince ne hissedersiniz? Peki bu kandırmaca bütün bir insanlık tarihi boyunca olmuşsa ve biz bunu yutmuşsak? İşte bu kitap bu kandırmacaları, düzenbazlıkları, aldatmacaları yazıyor. 
 
Bir arkeolog, sabahın erken saatinde daha önce bulunmuş bazı arkeolojik kalıntıları tekrar gömüp, daha sonra kendisi bulmuş gibi gün içinde tekrar çıkarırsa... Peki bir akademisyen, tezi için büyük yazarların bazı kesitlerinden büyük alıntılar yapmışsa ve tezi kabul edilip profesör olmuşsa... Üstelik aynı profesör üniversitede bilim etiği dersi veriyorsa... 
 
Bir grup mahkumun eğlenmek için uydurduğu bir balığı gerçek sanıp kataloglara geçirten bilim insanları, kendi kahramanlığını uyduran askerler, kendini polis olarak tanıtan kişilere paralarını, şöhretlerini kaptıranlar ve daha fazlası bu kitapta. Belki de bazıları bizim çevremizde de olmuştur, bilemeyiz. 
 
İnsanoğlunun belki de en zayıf halkası anlatılıyor bu kitapta. Sadece kendimizi zeki sanıp başkalarını kandırma eğilimini ve diğerlerinin de kanma, inanma eğilimini çok zevkli bir şekilde okuyacağız ve eminim ki okuduğumuz birçok olaya "İnsan gerçekten hayret ediyor!" diyeceğiz. 

 


Berkay  Aslan

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Berkay Aslan..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.