Öğrenci Kariyeri Banner

Merkez Bankası Başkanlığına Atanan 'Müthiş Türk Kızı' Hafize Gaye Erkan Kimdir?

Merkez Bankası Başkanlığına Atanan 'Müthiş Türk Kızı' Hafize Gaye Erkan Kimdir?

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla birlikte Hafize Gaye Erkan, Merkez Bankası Başkanı oldu. Bu atamayla birlikte 41 yaşındaki Erkan, kurumun en genç ve tarihindeki ilk kadın başkanı oldu.

Bir süredir konuşulan ve beklenen atama gerçekleşti. Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla birlikte, Hafize Gaye Erkan'ın Merkez Bankası Başkanı olarak atandığı resmen ilan edildi.

Müthiş Türk Kızı Hafize Gaye Erkan Kimdir?

Hafize Gaye Erkan, Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra ABD’de Princeton Üniversitesi’nde Finansal Mühendislik alanında doktora derecesi aldı. Uzun yıllar ABD’nin önde gelen yatırım bankalarından Goldman Sachs’ta çalışan Erkan’ın adı son olarak First Republic Bank krizi ile yeniden gündeme gelmişti. Erkan’ın Aralık 2021’e kadar çalıştığı banka, ABD’deki banka krizinin en dikkat çeken kuruluşu olmuştu.

Hafize Gaye Erkan, First Republic Bank’ta yaklaşık sekiz yıl boyunca İcra Kurulu Eş Başkanı, Başkan, Yönetim Kurulu Üyesi, Baş Yatırım Sorumlusu, Baş Mevduat Sorumlusu ve Eş Risk Sorumlusu gibi görevlerde yer aldı.

Mart 2022’de Fortune 500 firması Marsh McLennan’ın Yönetim Kurulu’na katılan Erkan, 2019’dan şirketin 2021’de LVMH tarafından satın alınmasına kadar Tiffany & Co. Yönetim Kurulu’nda görev aldı.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.