Öğrenci Kariyeri Banner

Her İnsanın Mutlaka Bilmesi Gereken 10 Büyük Sanat Eseri!

Her İnsanın Mutlaka Bilmesi Gereken 10 Büyük Sanat Eseri!

Dünyanın çeşitli şehirleri büyük sanatçıların elinden çıkmış unutulmaz sanat eserleriyle doludur. Bu eserlerin geçmişi yüzlerce yıl öncesine dayanmasına rağmen hala insanları etkilemeye devam ediyor. 

Bazı sanat eserleri var ki her insan tarafından mutlaka bilinmesi gerekiyor. İşte sizler için onlardan bazılarını derledik!

Her İnsanın Mutlaka Bilmesi Gereken 10 Büyük Sanat Eseri!

1. Mona Lisa – Leonardo da Vinci

Mona Lisa, tartışmasız tüm tablolar arasında en ünlüsüdür. Leonardo da Vinci'nin elinden çıkmış bu eşsiz eser yüksek güvenlik önlemleriyle Paris’teki Louvre Müzesi’nde sergileniyor. Mona Lisa'nın esrarengiz gülümsemesi yüzyıllardır insanları etkilemeye devam ediyor.

2. David – Michelangelo

Davut Heykeli için Rönesans dönemi çalışmaları arasında en büyük şaheser diyebiliriz. Usta ressam Michelangelo, 1501 ile 1504 yılları arasında İncil’de bahsesilen Davut’u temsil eden bu heykeli mermerden şekillendirir. Floransa şehir meydanında sergilenen bu eşsiz eser korunmak amacıyla Floransa Akademi Galerisi'ne götürülmüştür. Günümüzde Floransa meydanında bulunan Davut Heykeli, orijinalinin birebir replikasıdır.

3. The Last Supper – Leonardo da Vinci

Leonardo da Vinci tarafından resmedlen "Son Akşam Yemeği" tablosu İncil'in en ünlü sahnelerinden birini göstermektedir. Bu eşsiz tablo Milano’da bulunun Santa Maria Delle Grazie isimli bir manastırında sergileniyor. Eserin bu kadar önemli olmasının sebepleri arasında İsa ve cennetin üst katlarındaki diğer havarileri ile verilen son akşam yemeğini temsil ediyor olması.

4. The Creation of Adam – Michelangelo

Michelangelo bu eşsiz eserinde İncil ile ilgili olan yaratılış kitabında Tanrı’nın Adem’e hayat verişini resmediyor. Dünyanın en ünlü fresklerinin başında gelen "The Creation of Adam" Vatikan Müzesi’ndeki Sistine Şapeli’nin tavanında sergileniyor. Michelangelo'nun, bu freskinde bulunan ellerin ikonik olarak birbine teması günümüzde hala popülerliğini koruyor.

5.  Guernica – Picasso

Kübizm'in en önemli temsilcisi Picasso tarafından resmedilen "Guernica" 1937’de Alman’lar tarafından Guernica’nın bombalanmasına dikkat çekmek için resmedilmiştir. Savaş trajedisini anlatan bu eser Madrid’de bulunan Reina Sofia Müzesi’nde sergileniyor.

6. The Starry Night – Vincent Van Gogh

Vincent Van Gogh bu eserinde 1889 yılında kaldığı hastane penceresinden gördüğü Saint-Rémy manzarasını resmetmiştir. The Starry Night ünlü ressamın en büyük şaheseri olarak kabul edilir. Bu eşsiz tablo, 1941’den beri New York’taki Modern Sanat Müzesi’nde sergilenmektedir.

7. The Scream – Edvard Munch

"The Scream" eserinde arka planda resmedilen Norveç’teki bir manzaradır. Ön taraftaki figür ise modern yaşamın acılarını temsil ederek çığlık atmaktadır. Edvard Munch'un en ünlü eseridir.1893’ten beri Ulusal Galeri’de sergilenmektedir.

8. Pietà – Michelangelo

Michelangelo bu eserinde Meryem’in İsa Mesih’in ölü bedenini kucaklayışını anlatır. Pieta, Michelangelo'nun altına imzasını attığı ilk ve tek eserdir. Ünlü heykeltıraş bu eseri yaptığında henüz 25 yaşındadır. Eser 1500 yılından beri  Roma’daki Aziz Petrus Bazilikası’nda sergilenmektedir.

9. Girl with a Pearl Earring – Johannes Vermeer

İnci Küpeli Kız isimli bu ünlü tabloda masumiyet, saflık ve sadelik ustalıkla resmedilmiştir. Bu eşsiz tablo çoğu yönüyle gizemini korumaya devam ediyor. 1665 yılında resmedildiği düşünülen bu ünlü tablo, günümüzde Hollanda’daki Mauritshuis Galerisi’nde sergilenmektedir.

10.  The Birth of Venus – Sandro Botticelli

Botticelli "Venüs’ün Doğuşu" isimli bu tablosunda, denizden doğduğuna inanılan Venüs tanrıçasını resmektedir. 1485-1487 arasında yapıldığı düşünülen eser Floransa’daki Uffizi Galerisi’nde sergilenmektedir. 

 

Kaynak


Kardelen Özen

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Kardelen Özen..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.