Öğrenci Kariyeri Banner

Masabaşı Çalışmak İstemeyenlere: Su Altında Yapılabilecek Meslekler

Masabaşı Çalışmak İstemeyenlere: Su Altında Yapılabilecek Meslekler

Herkesin sabah kalkıp gitmek için telaşla hazırlandığı bir işi olsa da çok azımız evinden mutlu ve sevdiği mesleği yapmak için çıkıyor. Suyun altında çalışma düşüncesi biraz sıra dışı ve ilginç görünse de ilgi çekici olduğunu inkâr edemeyiz. Eğer siz de su altı dünyasına meraklıysanız ve iş hayatınızı o dünyaya taşımak istiyorsanız bu meslekler tam da size göre!

Dalgıçlık

sualti

Su altı denince akla ilk gelen aktivite olan dalgıçlığı çoğumuz tatilde deneyim kazanmak için yapılan etkinlik olarak görürken aslında dalgıçlığın birçok iş imkânı olduğunu söyleyebiliriz. Su altının dipsiz, eşsiz ve macera dolu dünyasında balıkları besleyebilir, suları temizleyebilir ve unutamayacağınız anlara şahit olabilirsiniz.

Dalış Eğitmenliği

sualti

Dalış ekipmanlarını kiralayarak kendi kazanımınızı başkalarına kolayca aktarabilirsiniz. Dalgıç olmak yerine dalgıçlar yetiştirmek istiyorsanız kariyerinizi bu yönde planlayarak dalış eğitimleri verebilirsiniz.

Su Altı Fotoğrafçılığı

sualti

Tek ihtiyacınız olan su altı ekipmanları ve gelişmiş su altı kameralarınızla su üstünde şahit olup yakalayamayacağınız muazzam ve eşsiz kareler yakalayabilirsiniz. Bu fotoğraflarla sergi açma, dergi ve gazetelere yollama veya online galeri açma gibi yollara başvurarak yeteneğinizi daha büyük bir kitlenin görmesini sağlayabilirsiniz.

Su Altı Modelliği

sualti

Kendini modelliğe ait ve uygun hissedenlerin bu yeni iş kolunda kendilerini ve yetkinliklerini göstermeleri mümkün. Yeryüzündekinden çok daha farklı olarak daha ilgi çekici pozlar yakalamak için sahip olmanız gerekenlerin arasında panik olmadan su altında sakin kalabilme, nefesinizi uzun süre tutabilme kabiliyeti ve su ile uyum yakalayarak poz verebilme yeteneği bulunuyor.

Su Altı Mühendisliği

sualti

Suyun altında çalışan ve su altı yapılarını inşa eden mühendislerden biri olmayı düşündünüz mü? Yeryüzündeki gibi tozlu ve bunaltıcı şantiye ortamlarında çalışmaktansa su altında çalışmanın keyfinin yanında zorluğunu da bu mesleğin maddi imkanlarının yanında yok sayabilirsiniz. Denizaltı makineleriyle suyun altındaki inşaatlarda çalışmak isteyenler hiç vakit kaybetmeden bu mesleği inceleyebilirler.

Su Altı Kaynakçılığı

sualti

Kuru yeryüzü zemininde yapılabilen kaynak işi sürekli ıslak olan su altında nasıl yapılabilir diye düşünenlerdenseniz eğer, araştırdığınız zaman hiç de kolay olmayan bu mesleğin ne kadar meşakkatli bir iş olduğunu göreceksiniz. Su altında kaynak yapmanın bile bir zevki olduğunu düşünenlerdenseniz ise, şimdiden su altı kaynak malzemelerinizi hazırlamaya başlayabilirsiniz.

Su Altı Arkeoloğu

sualti

Su altındaki tarihin gizemini, bilime, tarihe ve su altına aşık biri olarak çözmenin keyfini hissetmekten haz duyan biriyseniz keşfedilmemiş ve sularla kaplanmış şehirleri, eşyaları dalış ekipmanlarınızla görmeyi ve bulmayı merkez alan bu mesleği araştırmanıza fayda var.

Su Altı Tur Rehberi

sualti

Tatil yerlerindeki emniyetli koylarda dalış eğitimi alan insanlara su altının sonsuzluğunu tanıtabilir ve dalış yapan insanların gözündeki merak pırıltısına şahit olabilirsiniz. Ciddi sorumlulukları olan bu meslekte güvenliği sağladıktan sonra yapmanız gereken tek şey su altı tarihinin tadını çıkarmak.

Su Altı Otelleri ya da Restoranlarında Çalışmak

sualti

Su altında nefesinizi tutmadan da çalışmanın mümkün olduğunu su altı mühendislerimizin inşa ettiği otel ve restoranlarda çalışarak deneyimleyebilirsiniz. Etrafınızda sürekli dönüp dolaşan büyük ve uçsuz bucaksız bir su kütlesinin olması sizi rahatsız etmeyecek aksine keyiflendirecekse bu meslek tam da size göre diyebiliriz.

 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

Ben 9-5 Masa Başında Çalışamam Diyenlere Uygun Meslekleri Derledik

2021'de En Çok Aranacak Meslekler Açıklandı!

Teknolojinin Gelişmesiyle İşlevini Yitiren 5 Meslek

Meslekleri Gözden Geçiriyoruz! Teknoloji Bu Meslekleri Tarihe Gömebilir


Yaren İrem Binici

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Yaren İrem Binici

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.