Öğrenci Kariyeri Banner

Ben 9-5 Masa Başında Çalışamam Diyenlere Uygun Meslekleri Derledik

Ben 9-5 Masa Başında Çalışamam Diyenlere Uygun Meslekleri Derledik

1. e-Spor Oyuncusu

e-Spor oyuncularının değeri son yıllarda oldukça arttı. Artık bu meslekten çok güzel paralar kazanılabiliyor. Video oyunu oynayarak para kazanmak birçok kişinin hayali olsa da bunu başarabilmek için uzun saatler harcayıp refleksleri geliştirmek ve iyi strateji yapabilmek gerekiyor.

2. Spor,Yarışma veya Magazin Programı Yorumcusu

Magazin ve spor yorumculuğu birçoğumuzun günlük hayatta maaş almayarak yaptığı bir şey olduğu için bir de bunu yaptığınız için para kazandığınızı düşünsenize... Tek yapmanız gereken birkaç saat boyunca hangi futbolcunun performansının düşük olduğu veya hangi ünlü ismin yeni aşka yelken açtığı hakkında konuşmak.

3. Sosyal Medya Uzmanı

Bugün sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanmayan kişi sayısı oldukça az. Bu yüzden de insanlar bir şekilde fazla takipçiye sahip sosyal medya hesaplarını rahatlıkla yönetebileceğini sanıyor. Sosyal medya uzmanlığı pratikte kolay gibi görünse de aslında çok fazla detaya sahip. Ama oldukça keyifli bir iş olduğu da ortada.

4.YouTuber

Sokağa çıkıp çocuklara 'Hangi mesleğe sahip olmak istiyorsun?' diye sorduğunuzda en yaygın cevap YouTuber olacaktır. Bunun sebebi tabii ki YouTuberların yalnızca video çekerek yaşadıkları lüks hayatlar. Ancak her videonun ardında yayınlanma aşamasına kadar çok yoğun bir çalışma olduğunu da söyleyelim. Yine de yaratıcılığınızı en esnek şekilde sergileyebileceğiniz meslek olduğu kesin.

5. Seslendirme Sanatçısı

Seslendirme sanatçıları, seslendirme yaparken bir oyuncu gibi mimiklerini kullanır, hareket eder ve böylece de başarılı işler ortaya çıkar. Seslendirme sanatçısı olmak birçok kişinin hayallerini süsleyen meslek olsa da aslında izleyiciye duyguları aktarabilmek oldukça zorlu bir iş ve düzgün bir diksiyona sahip olmak gerekiyor. Ve eğer gerçekten tanındık bir seslendirme sanatçısı olursanız sesiniz herkesin aklına kazınıyor. Bundan güzel ne olabilir...

6. Etkinlik Organizatörü

Çeşitli konserler, seminerler, festivaller, düğünler, büyük veya küçük ölçekli partiler ve aklınıza gelebilecek her türlü etkinliğin arka planında yer alan etkinlik organizatörleri, etkinliğin hazırlık aşamasında başını kaşıyacak vakit bulamasa da sonunda etkinliklerin keyfini çıkarıyorlar.

7. Yemek Eleştirmeni

Vedat Milör'ün yemek eleştirmenliğini televizyona taşımasıyla birçok kişinin ideal meslek anlayışı allak bullak olmuştu. Ancak ne yazık ki yemek yemeyi sevsek de damak tadımız bir Milör etmiyor...

8. Kafe Sahibi

Zaman zaman herkes işinden bıkıp 'Elimde ne var ne yok satıp tatlı bir kafe açacağım' düşüncesine girmiştir. Bunu gerçekleştirecek kadar cesaretli olup başarılı olan da var, birkaç ay sonra pişman olup kafeyi devretmeye çalışan da...

9. Turist Rehberi

Tarihi yerler hakkında her türlü bilgiye hakim olmak ve gezerek para kazanmak için harika bir yol. Ancak fiziksel olarak yorucu bir meslek olduğunu da söylemeliyiz.

10. İçerik Üreticisi 

Artık neredeyse tüm firmaların internet üzerinden işlerini devam ettirdiği düşünülürse içerik üreticiliğinin neden bu kadar yaygınlaştığının cevabı da bulunabilir. İçerik üreticileri genellikle home office çalıştıkları için insanların ilgisini çekiyor.

 

Kaynak


Zeynep Akyıldız

Sabancı Üniversitesi - Bilgisayar Bilimleri

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.