Öğrenci Kariyeri Banner

Marmara Üniversitesi'nden Nadide Eserlere Ulaşabileceğiniz Online Kütüphane

Marmara Üniversitesi'nden Nadide Eserlere Ulaşabileceğiniz Online Kütüphane

Marmara Üniversitesi yaptığı bu projesinde ulaşamadığınız kitapları online ve ücretsiz bir şekilde size okuma imkanı sunuyor.

Marmara Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığının yaptığı çalışmada; öğrencilere nadide bulunan eserleri ve tez çalışmalarını ücretsiz bir şekilde ulaşım imkanı sağlamıştır. Bu sayede benzersiz eserleri aramak artık parmaklarınızın ucunda olacaktır. 

Kütüphane, sadece kendi öğrencilerine değil halka açıktır. İstediğiniz kayanağa kütüphaneye kayıt olarak ulaşabilirsiniz. 

Ulaşabileceğiniz Eserler ve Sayıları

Ulaşabileceğiniz Eserler ve Sayıları

Kütüphanede mevcut kitapları, tezlerin sayısını görüntüleyebilirsiniz. Okumak istediğiniz yazarları, öz/özet/içindekiler kısmını, yayınlanma tarihlerini, dil seçenekleri gibi özelliklerle aratabilirsiniz. 

Kütüphane Nasıl Kullanılır? 

Kütüphane Nasıl Kullanılır?

Sitede eserler kategoriye ayrılmıştır. Bu da sitenin kullanımını kolaylaştırmaktadır. Konular kaynak sayılarına göre parantez içinde belirtilmiştir. Kategoriyi belirdikten sonra içerisinde kitapların veya tezlerin hangi kütüphanelerde olduğu, kaynakların nerelerden alındığı belirtilmektedir. Online okumak istemeyenlere de bu şekil de bir yol izlenmesi sağlanmıştır. Aynı zaman da tür ve alt türlere de ayrılmaktadır. Film, belgesel, tiyatro, müzik ve ansiklopedi gibi türler mevcuttur. 

Osmanlı Başta Olmak Üzere Pek Çok Tarihi Esere Erişme İmkanı

Osmanlı Başta Olmak Üzere Pek Çok Tarihi Esere Erişme İmkanı

Nadide eserler kitaplığında Osmanlı ve eski Türk Devletleri başta olmak üzere pek çok devletten kalma arşivlik değere sahip eserleri bulabileceksiniz. Nadide eser olmalarından ötürü bu eserler genellikle online olarak sunulmaktadır çünkü yerel kütüphanede bile bu eserler oldukça değerli oldukları için ödünç olarak verilememekte sadece rafta inceleme fırsatı sunulmaktadır.

Online kütüphane, kullanıcılara bu konuda bir rahatlık sunmakta ve kendi bilgisayarları üzerinden bu eserlere istedikleri zaman ulaşabilme fırsatı sunmaktadır. Bazı nadide eserlerin örneğini de aşağıda görebilirsiniz;

Eski Kaynaklar

Bu eserlere her an her yerde ulaşabilmenizi sağlayacak online sayfa bağlantısına buradan ulaşabilirsiniz.


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.