Öğrenci Kariyeri Banner

Google Solution Challenge Incubation Programı

Google Solution Challenge Incubation Programı

Dünyayı daha yaşanabilir ve sürdürebilir bir yer haline getirmek sizin elinizde. 

Solution Challenge Incubation Programı, Türkiye'de Şubat 2021'de başlatıldı. Bu program öğrencilerin etkin yaratma gücüne inanarak size bu senede programa katılma fırsatı veriyor. 

SCIP Nedir

SCIP Nedir?

SCIP (Solution Challenge Incubation Program), proje geliştiren öğrenciler için yapılan özel olarak tasarlanmış eğitim, kuluçka, girişim rehberliği, network oluşturma ve kaynaklardan oluşan detaylı ve kapsamlı bir pakettir. Verimli bir ekip oluşturmak için küresel rekabeti koruyup proje oluşumuna destek sağlamak için 4 Hackathon içeren bir süreçtir. 

Kuluçka programı aynı zamanda şirketlere teknik destek sağlarken bir yandan da topluluklar arasında sosyal etki ölçümü, SKH ortaklıkları, liderlik ve kaynak üretme konusunda eğitim ve danışmanlık sağlamaktadır. 

SCIP Aşamaları

Basit Eğitim:

Bu aşamada katılım sağlayanlar alacakları eğitim doğrultusunda ekiplerini oluşturma ve ağlarını genişletme fırsatını yakalayacaklar. 

Hackathonlar:

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri için hackathonlarda takımını oluşturabilir ve yarışmada en iyi fikiri üretmeye çalışabilirler. Hackathonlar sonucunda tüm projelerden ilk üç takım seçilip SCIP'e katılım sağlayabilecekler. 

Ön-Hızlanma:

Alanında uzman kişiler tarafından desteklenerek daha iyi projelere katılmak için desteklenecek ve iyi oldukları alanda destek göreceklerdir. 

Hızlanma:

Son aşama olarak, öğrenciler dünyayının en önemli problemlerini tartışıp çözüm odaklı yaklaşarak proje üretmeye çalışacaklardır. Solution Challenge desteklenirken aynı zaman da start-up ve network dünyasında da ilişkilerin kurulması desteklenecektir. 

Daha fazla bilgi alıp başvurmak için: https://www.scincubationprogram.com/


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.