Öğrenci Kariyeri Banner

Etkili CV Hazırlama Yolları

Etkili CV Hazırlama Yolları

Adaylar iş başvuru sürecinde en çok sıkıntı yaşadıkları ve kendilerini iyi ifade edemedikleri yer CV'dir. 

CV kelimesi "Curriculum Vita" Latin kökenli olup "yaşam akışı, yaşam koşusu" anlamına gelmektedir. Türkçede de "özgeçmiş" olarak tanımlamaktayız. 

CV Hazırlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz? 

CV Hazırlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz 

Titizlilk ve incelikle hazırlanmış bir CV diğer başvuran adaylardan sizi bir adım daha öne taşır. CV hazırlarken küçük ama detaylı bir şekilde hazırlamalısınız. Yalın bir dille hazırlanan CV'ler uzmanların daha çok dikkatini çekebilmektedir.  Rahat okunabilir punto seçmek CV inceleyenleri için daha rahat olacaktır. 

CV hazırlarken, 2,5-3 cm sağdan ve soldan yer bırakarak, sıkılaştırılmış olmamalıdır. CV hazırlarken imla kurallarını dikkat etmelisiniz. 

CV Oluşturma Adımları

CV Oluşturma Adımları

Ön yazı hazırlamak kariyerinizde izleyeceğiniz yolları anlatmak, başvurduğunuz pozisyonu ne kadar istediğinizi anlatma konusunda size destek olacaktır. Ön yazı CV'nizi inceleyecek kişinin zamanını 20 saniyeden fazla zamanını almamalıdır. Özgün ve dürüst olan ifadeyle sade bir dille anlatılmalıdır. 

Fotoğraf CV'nizde sizi en iyi tanıtan unsurlardan biridir. Seçtiğiniz fotoğraf resmiyet içermelidir.

Eğitim bilgileriniz İK'cıların en dikkatini çeken unsurlardır. Okuduğunuz okulların listesini detaylı bir şekilde yazmalısınız. Bunun yanı sıra okul dışı eğitimler ve eğitimlerden aldığınız sertifikalar da CV'nizde yerini almalıdır. 

İş tecrübelerinizi işe giriş ve işten çıkış tarihinizi yazmanız önemli bir detaydır. Yaptığınız işlerde neler yaptığınızı özet olarak açıklamalısınız. 

Referanslarınız, sizin işe alınmanız da büyük rol oynamaktadır. Tercih ettiğiniz referanslar, akademisyenler veya eski çalıştığınız şirketlerdeki yöneticilerden oluşmalıdır. 

Yabancı dilinizin seviyesi konusunda dürüst davranmanız sizin adınıza avantaj sağlamaktadır. Okuma, yazma ve konuşma seviyelerinizi 1-10 arası puanlayarak gösterebilirsiniz. Aynı zamanda bilgisayar konusunda bildiğiniz programları yazıp, seviyeyenizi belirleyebilirsiniz. Kursa gittiyseniz, aldığınız sertifakaları da sertifika başlığı altında yazabilirsiniz. 

Hobileriniz ilgi çekiciyse bunları belirtebilirsiniz. İK'cılar ilgi çekici hobilerden her zaman etkilenebilir. 

 


Şevval Köksal

Site İçerik Koordinatörü

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.