Öğrenci Kariyeri Banner

Markalardan Facebook Tepkisi: Sosyal Medya Boykotu

Markalardan Facebook Tepkisi: Sosyal Medya Boykotu

Sosyal medyada boykot devam ediyor. Birçok marka Facebok’a ayrımcılık ve nefret söylemlerine yer vermesinden dolayı tepki göstermiş ve reklamlarını durdurma kararı almıştı. Reklam durdurma kararı alan şirketler Unilever, Starbucks, Coca-Cola, PepsiCo, Levi’s, Verizon iken yeni markalarda bu listede yerlerini aldı. Ford, Microsoft, Adidas, Reebok ve Best Buy da duruma kayıtsız kalamadı ve reklam vermeyeceklerini duyurdu.

Ford‘dan yapılan açıklamada, “Sosyal medya platformlarındaki nefret söylemi, şiddet ve ırkçılık barındıran içerikler yok edilmeli. Dijital ve sosyal medya ekosisteminin arındırılması adına daha güvenilir, şeffaf ve sorumlu ölçümlerin sağlanması konusunda, Ulusal Reklamverenler Birliği önderliğindeki sektör inisiyatifleriyle işbirliği içerisindeyiz” sözlerine yer verildi. Sosyal medya platformlarına reklamları 30 gün için durdurma kararı aldıklarını duyurdu. Karara Facebook ve Instagram’ın dışında Twitter ve YouTube’ da dahil.

Adidas ve Reebok ise Temmuz ayında Facebook ve Instagram reklamlarını durdurma kararı aldıklarını ilan etti.

KAYNAK


Öğrenci Kariyeri

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Öğrenci Kariyeri..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.