Öğrenci Kariyeri Banner

LinkedIn Profilinizin İncelenmemesine Neden Olan 10 Kritik Hata!

LinkedIn Profilinizin İncelenmemesine Neden Olan 10 Kritik Hata!

Araştırmalara göre yüzde 78’den fazla işe alım uzmanının, yetenekleri LinkedIn’de aramasıyla profiliniz öz geçmişinizle yarışır konuma gelmiş durumda olduğu ortaya çıkıyor.

Öz geçmişinizde olduğu gibi, işe alım yetkilileri (işe alım yapanlar, işe alım yöneticileri ve İK) başarılarınızı profilinizde görmeyi tercih ederler. Ek olarak, LinkedIn’de hiç profil yaratmamışsanız bir rol için değerlendirilmeyebilirsiniz.
Bir başka istatistiğe göre işverenlerin yaklaşık yüzde 40’ı, LinkedIn’de profili olmayan adayı değerlendirmeye almıyor.

Aşağıda işe alım yetkililerinin LinkedIn profilinizi incelemekten kaçınmasının 10 sebebini paylaşıyoruz.

1- Sizi Bulamıyor Olabilirler

İşe alım yetkililerinin, LinkedIn profilinizi incelemekten çekinmesinin en açık nedeni; öz geçmişinizi okuduktan sonra sizi LinkedIn’de bulamamalarıdır. Bunun nedeni ise, işe alım yetkililerinin bir rolü doldurmak için aradıkları anahtar kelimelere sahip olmamanızdır.

2- Profiliniz İlgi Çekici Değildir

Profilinizin gerekli bölümleri doğru şekilde doldurulmalı, görsel öğelerle ve etkili içeriklerle desteklenerek ilgi çekmeli ve daha çok inceleme isteği uyandırmalıdır.

3- Fotoğrafınızın Kalitesi Düşük Olabilir

Profil fotoğrafınızın kaliteli ve yeni olması oldukça önemlidir. Ayrıca içinde sizinle beraber diğer kişilerin bulunduğu bir fotoğrafı kullanmayın ve kesinlikle selfie yüklemeyin.

4- Başlığınız İş Unvanınız ve Şirketinizdir

Unvanınızı ve şirketinizi listelemekten daha kötü olan tek şey, “Farklı fırsatlar arıyorum” veya “Yeni fırsatlara açığım” yazmaktır. Başlık olarak ilgi çekici bir unvan, uzmanlık alanlarınızı ve dilerseniz küçük bir sloganı ekleyebilirsiniz. Buradaki fikir, bir işverene sunacağınız değeri belirtmektir. 

5- E-posta Adresinizi Gizliyorsanız

İletişim Bilgilerinizdeki varsayılan ayarın, yalnızca 1. derece bağlantılarla paylaş olduğunu bilmiyorsanız, bu sizin hatanız olmayabilir. Ancak bunu “LinkedIn’deki Herkes” olarak değiştirebilirsiniz. İşe alım yetkililerinin size ulaşabilmesi için e-postanızın görünür olması gerekir. Bir pozisyonu doldurmaları gerekiyorsa size ulaşmak için farklı yollar denemekle uğraşmayacaklardır. Ek olarak e-postanızın Hakkımda bölümünde listelenmiş olması da gerekir.

6- Öne Çıkanlar Kısmınız Boş Olabilir

Bu kısım çevrimiçi portföy yaratmanız için bir fırsattır. Bu bölümü boş bırakırsanız başarmış olduğunuz işleri gösteremezsiniz. İşe alım yetkililerine en önemli başarılarınızı göstermeniz önemlidir.

7- Hakkında Bölümünüz Hikayenizi Anlatmıyordur

İşe alım yetkilileri, mesleğinizi yaparken nelerden keyif aldığınızı, sizi o meslekte tutan motivasyonunuzun ne olduğunu görmek isterler. İşinizle alakalı başarılarınızı maddeler halinde listeleyebilirsiniz. Ayrıca, Hakkında bölümünü doldururken anahtar kelimeleri de eklemeye özen gösterin.

8- Deneyim Bölümünde Başarılarınızı Vurgulamıyorsunuzdur

İşe alım yetkilileri, geçmiş pozisyonlarınızda ne yaptığınıza dair net bir fikir vermeyen Deneyim bölümlerini incelemekten kaçınırlar. Çoğu zaman Deneyim kısmında şirket adı, unvan ve söz konusu pozisyondaki görev süresi paylaşılmaktadır. Bu, bahsedilen pozisyonlarda edindiğiniz başarımları göstermez. Kısa bir metinle başarılarınızı eklemeyi unutmayın.

9- Eğitim Bölümünde Açıklayıcı Metin Kullanmıyorsunuzdur

İşe alım yetkilileri, “Derece, Kurum, Yer, Mezuniyet Yılı” gibi kuru detayları görmek istemez. Muhtemelen bunları özgeçmişinizde gördüler ya da görecekler. Profilinizi daha heyecanlı hale getirmek için biraz anlatı ekleyin.

10- Gönüllü Bölümünüzü Boş Bırakıyorsunuzdur

İnsanlar nadiren gönüllü deneyimlerini özgeçmişlerine eklerler. Ancak gönüllü çalışmalarınız, ya bir organizasyon topluluğuna yardımcı olmak ya da becerilerinizi geliştirmek için vakit ayırdığınız çalışmalar olmaları yönünden işe alım uzmanlarının ilgisini çekecektir.


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.