Öğrenci Kariyeri Banner

İBB'den Evcil Hayvanlarla İlgili Yeni Karar!

İBB'den Evcil Hayvanlarla İlgili Yeni Karar!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplu ulaşım araçlarında evcil hayvanlarla seyahat kurallarını düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü öncesinde toplu taşımada ‘evcil hayvan’ kurallarını genişletti.  Konunun uzmanlarıyla bir üst kurul oluşturularak, toplu ulaşım araçlarında evcil hayvanlarla birlikte seyahat edebilme şartları yeniden düzenlendi.

Buna göre, İBB’ye bağlı metro, otobüs ve vapurlarda; rehber ve 5 kilodan hafif köpekler ile kediler gün boyu seyahat edebilecek. 5 kilodan fazla köpeklerle ise 07.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatleri dışında kafessiz olarak yolculuk yapılabilecek.

Köpeklerin ağızlık ve tasma takmaları, kedilerin özel çantasında taşınması yeterli olacak. Evcil kuş türleriyle ise kafeslerinde taşınmak şartıyla günün her saati toplu ulaşım araçlarında yolculuk yapılabilecek.

Seyahat Şartları İse Şu Şekilde:

 

  • Rehber Köpekler, günün her saati refakat ettikleri kişi ile birlikte sisteme kabul edilir.
  • Küçük köpekler (5 kg.’den küçük), tasma ve ağızlık takılı olmak şartı ile sadece kucakta taşınarak günün her saati seyahat edebilir.
  • Orta boy ve büyük köpekler, (5kg’den fazla) 07.00-10.00 ve 16.00-20.00 saatleri dışında tasma ve ağızlıkları takılı olmak şartı ile seyahat edebilirler. Kediler, özel tasarlanmış kedi çantaları, sepetler ya da kafesle taşınmak şartı ile seyahat edebilir.
  • Küçük evcil kuş türleri kafeste taşınmak şartı ile istasyon ve araçlara kabul edilir.

 

  Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.