Öğrenci Kariyeri Banner

Apple'da Çalışabilmek İçin Sahip Olmanız Gereken 4 Özellik!

Apple'da Çalışabilmek İçin Sahip Olmanız Gereken 4 Özellik!

Apple CEO'su Tim Cook, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada, çalışanlarında aradıkları 4 özelliği açıkladı.

Apple CEO'su Tim Cook, fahri diploma aldığı İtalya'daki Napoli Federico II Üniversitesi'nde bir konuşma gerçekleştirdi. Cook, 29 Eylül'deki törende Apple çalışanlarında 4 özellik aradıklarını belirtti.

Teknoloji devinin başarısının şirket kültürüne ve işe alınan kişilere bağlı olduğunu vurgulayan iş insanı, çalışanlarda işbirliği, yaratıcılık, merak ve uzmanlık becerilerine baktıklarını açıkladı:

İlk Sırada İşbirliği Bulunuyor!

Bu özellikler sayesinde işyerinin hem tutkulu hem de destekleyici bir hale geldiğini savunan Cook, bir sıralama da yaptı. Buna göre işbirliği ilk sırada bulunuyor. İşbirliğinin diğer üç beceriyi birbirine bağladığı için çok önemli olduğunu dile getiren Cook; "Bir kişi fikrini paylaşırsa, bu fikrin büyüyüp daha iyi hale geleceğine dair temel duyguyu arıyoruz. Apple ürünlerini bu işbirliği sürecinde yaratıyor" dedi.

Aynı zamanda ekip çalışmasının yanı sıra yaratıcılık ve merakın yeni fikir üretmek veya eski fikirleri geliştirmek için önem arz ettiğini söyleyen Cook, farklı düşünen, bir soruna bakabilen ve o sorunun her zaman çözüldüğü dogmaya kapılmamış kişileri aradıklarını ifade etti. 

CNBC, Apple'ın işe alma taktiklerinin işe yarayıp yaramadığı tartışmaya açık olduğunu söyledi. Örneğin Apple, kariyer şirketi Comparably'ın en iyi işyeri kültürüne sahip şirketler listesinden bu sene düştü. Teknoloji devi geçtiğimiz yıl bu listede 14'üncü sırada yer alıyordu.

 

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.