Hayalinizdeki işe başlamanın ilk adımı becerilerinizi geliştirmektir. Bunun için LinkedIn, işe alınmadan önce kendinizi geliştirerek işverenlere sunabileceğiz 10 beceriyi sıraladı.
LinkedIn kariyer uzmanı Blair Heitmann, CNBC Make It’e kariyer fırsatları hakkında yaptığı açıklamada “Sahip olduğunuz beceriler, bir işe girmek söz konusu olduğunda en önemli faktör haline gelir. Her geçen gün daha fazla şirket; işini doğru bir şekilde teslim edebilecek en nitelikli kişiyi bulmak için kıdem ve yıllık deneyim gibi geleneksel tecrübelerden ziyade becerilere dayalı işe alımlara geçiyor” ifadelerine yer verdi.
İnsan kaynakları uzmanları işe girecek bir adayı değerlendirirken göz önünde bulundurdukları temel kriterler genellikle teknik beceriler olsa da, çoklu görev ve problem çözme gibi yumuşak beceriler de etkili kriterler arasında yer alıyor.
LinkedIn’in Açıkladığı Beceri Listesi Şöyle:
1-Müşteri hizmetleri
2-Satış
3-Muhasebe
4-İş geliştirme
5-Pazarlama
6-Liderlik
7-İletişim
8-Dijital pazarlama
9-Satış yönetimi
10-Problem çözme
Bunlarla birlikte işverenlerin aradığı beceriler sürekli değişime uğruyor. LinledIn, en çok talep gören iş becerileri müşteri hizmetleri ve satış gibi zor görevlerin yanı sıra liderlik ve iletişim gibi yumuşak becerilerin zirveye çıkmasıyla 2015’ten bu yana yüzde 25 oranında değiştiğini belireledi. Bu oranın önümüzdeki beş yıl içinde iki katına çıkacağı tahmin ediliyor.
İş arayanlar, aramalarında başarılı olabilmeleri için bu listedeki tüm becerileri başvurularına dahil etmelerine gerek olmadığını bilmeliler. Örneğin bir finansal analistin dijital pazarlama konusunda yetenekli olması gerekmeyebileceği gibi bir öğretmen de bir işe girmek için muhasebe becerilerine ihtiyacı olmaz.
8 saat agoby ogrencikariyeriKariyerinizi şekillendirme fırsatı sunan @genacademyco sertifikası sayesinde siz de mezun olmadan önce diplomanıza ek bir sertifika sahibi olabilirsiniz. ❤️
10 saat agoby ogrencikariyeriDaha önce Apple, Amazon gibi markaların katıldığı sertifikalı etkinliğimiz 28 Şubat'ta. Hemen @talentcoders BIO'daki Linkten Başvurabilirsiniz.
14 saat agoby ogrencikariyeriTHE'nın alan bazlı dünya sıralamasında ilk 1000'deki 35 Türk Üniversitesi. Sıralamalar hakkında ne düşünüyorsunuz? 🤔
17 saat agoby ogrencikariyeriO zamanlarda hepimiz daha lisedeydik 🥲
1 gün agoby ogrencikariyeriÜnlü İlahiyatçı Cemil Kılıç'ın "kampüs" ve "külliye" kelimeleri yerine Türkçe olan "yerleşke" kelimesinin kullanılması önerisi X'te büyük dikkat çekti.
2 gün agoby ogrencikariyeriAşk mı kariyer mi? Seçimin kariyerinden yanaysa hemen BIO'daki linkten 20'den fazla markayla ücretsiz olarak bir araya geleceğimiz sertifikalı ve online zirvelerimize başvurmayı unutma. 😉
2 gün agoby ogrencikariyeriPrograma her üniversiteden açılmış belirli kontenjan bulunuyor bu sebeple elinizi çabuk tutmalısınız. Ders programınıza göre haftada en fazla 3 gün kadar çalışıyorsunuz. Başvuru şeklini ve detayları BIO'daki linkte yer alan YouTube videomuzda anlattık. ❤️
2 gün agoby ogrencikariyeriGNÇYTNK Buluşmaları’nda 18 Şubat Salı günü “Bilgi & İletişim Teknolojileri” konuşuyoruz. Bio’daki linkten kayıt olmayı unutma! 💛