Öğrenci Kariyeri Banner

Konfor Alanından Çıkmanın 7 Yolu

Konfor Alanından Çıkmanın 7 Yolu

Korku, büyümenin doğal ve önemli bir parçasıdır. Konfor alanınızın dışına çıkmayı bilinçli olarak her seçtiğinizde, bir sonraki rahatsız edici şey biraz daha kolay hale gelir ve gelişim kaçınılmaz olur.

1. Rutininizi değiştirin.

Rutinler, verimlilik kadar rahatlıkla da ilgilidir. Her gün rutininizi küçük ama anlamlı yollarla değiştirin. İşe yeni bir rotada yürüyün ya da asansör yerine merdivenleri kullanın. Rutininizdeki küçük değişiklikler, yeni insanlarla tanışmaya ve hayatı farklı pencerelerden görmeye neden olabilir.

2. Korkularınıza doğru ilerleyin.

Yapmaktan korktuğunuz şeylerin çoğu hayatınızı genişletmek için en büyük potansiyele sahip şeyler olabilir. Korku hissetmeniz, bazen korktuğunuz şeyi yapmanız gerektiğinin bir göstergesidir. Bunu yapmak rahatsız edici olsa bile aynı zamanda birçok harika anı ve derin bir kişisel tatmine sebep olabilir.

3. Yabancılarla sohbet edin.

Bir durakta beklerken yanınızdaki kişiyle sohbet etmek gibi hareketler utangaçlığın üstesinden gelmenin yollarından biridir. Yeni insanlar, dünya hakkında yeni şeyler öğrenmenize neden olur.

4. Normalde kabul etmeyeceğiniz bir daveti kabul edin.

Birisi size normalde reddedeceğiniz davet teklif ettiğinde, bu herhangi bir şey olabilir, evet diyerek kendinizi şaşırtın. İşe yaramasa bile, her zaman deneyimden bir şeyler öğrenirsiniz.

5. Hedeflerinizin listesini tutun.

Büyüme hedeflerinizin bir listesini oluşturun. Listeyi yakınınızda tutun ve günün istediğiniz bir zaman diliminde okuyun. Listeyi okuma alışkanlığı edindiğiniz için bu listeye karşı kendinizi sorumlu hissedeceksiniz. Bu sizi bu hedefler için adım atmaya zorlayacak.

6. Pozitif kalın.

Olumsuz bir sonuç yaşadığınız zamanlar olacaktır. Güveniniz sarsılabilir ya da kaygıya kapılabilirsiniz. Hiçbir şeyin sizi konfor alanınıza döndürmesine izin vermeyin. Olumsuz sonuçlara zaman zaman sahip olacağınızı ve bunun sürecin doğal bir parçası olduğunu kabul edin. Negatifliğin zihninize girmenize izin vermeyin. Aslında bazı negatif sonuçlar bir şeyi nasıl daha iyi yapabileceğinize dair size geri bildirim verir.

7. Denge kurun.

Hayattan zevk almak için alışık olduğunuz şeylerle olmadığınız şeyler arasında bir denge kurmanız gerekir. Bu dengeyi kendinizce kurun ve koruyun.

 

Özgün İçerik


Serap GÜREL

Yıldız Teknik Üniversitesi - Endüstri Mühendisliği

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.