Öğrenci Kariyeri Banner

Hayalinizdeki Kişiye Ulaşıp Başarılı Olmanız İçin Vazgeçmeniz Gereken 6 Şey

Hayalinizdeki Kişiye Ulaşıp Başarılı Olmanız İçin Vazgeçmeniz Gereken 6 Şey

Herkesin hayalinde, ulaşmak istediği bir kişilik vardır. İşte, hayallerinizde insana ulaşmak için uygulamanız gereken 7 madde... 

1) Sağlıksız Yaşam Tarzından Uzak Durun. 

Hayatta bir şeyleri gerçekten başarmak istiyorsanız, ilk değiştirmeniz gereken şey bu. İlk önce sağlığınıza özen göstermelisiniz. Bu konuda önem göstermeniz gereken sadece üç şey var:

1. Sağlıklı Diyet

2. Düzenli ve Kaliteli Uyku

3. Fiziksel Aktivite

Öncelikle küçük adımlarla başlayın. Değişimi ve gelişimi siz de fark edeceksiniz. 

2) Ertelemekten Vazgeçin.

Yapacağınız işleri erteleyerek onlardan kaçamazsınız, aksine onlar daha da büyüyüp karşınıza çıkacaktır. İşlerinizi zamanında halledip kendinize daha çok zaman ayırabilirsiniz. Ertelemekten kurtulmak için yapmanız gereken 2 şey var:

1. Ajanda Kullanın

2. Zaman yönetimi konusunda disiplinli olun.

3) Mazeretlerinizi Bir Kenara Bırakın.

Başarılı insanlar başlangıç noktalarından, güçsüz yönlerinden ve geçmişteki başarısızlıklarından bağımsız olarak hayatlarına devam etmesi gerektiğini bilirler.
Hayatında sonradan olanlardan sorumlu olduğunu bilmek hem korkutucu hem de heyecan vericidir. Mazeretler, kişisel ve profesyonel olarak büyümemizi sınırlar. Mazeretlerinizi bir kenara bırakarak, kendi büyümenize şahit olabilirsiniz. 

4) Mükemmelliyetçi Olmayı Bırakın.

Ne kadar denersek veya ne kadar istersek isteyelim, hiçbir şey mükemmel değildir ve olamaz. Başarısız olmaktan korkmak çoğu zaman harekete geçmenizi ve başarılı olmanızı engeller. Bir şeyleri gerçekleştirmek için mükemmel olanı beklemenin size kazandıracağı bir şey yoktur. Sadece zamanınızı ve enerjinizi kaybettirecektir. 

5) Negatif İnsanlardan Uzak Durun. 

En çok zaman harcadığınız insanlar, olduğunuz kişiyi oluşturur. Ne kadar da doğru bir söz aslında.

Bir arada olduğunuz insanları siz seçersiniz. Eğer etrafınızda, bahaneler üreten ve sorumluluk almaya yeltenmeyen insanlara yer veriyorsanız sizin de gelecekte nasıl olacağınız belli gibi. Ancak, yaşam standartlarını yükseltmeye çalışan ve hedefi olan insanlar olursa, kendinizdeki gelişimi fark edeceksinizdir. 

6) Onaylanma İsteğinden Vazgeçin.

Hayallerinizi gerçekleştirmek için başkalarının onayına ihtiyacınız yok. 

Her insan gibi sizi de sevenler ve sevmeyenler olacaktır. Ve ne yaparsanız yapın, hiçbir zaman kendinizi herkese sevdiremezsiniz. Başkalarının onayını ve sevgisini beklemek yerine kendinize kulak verin. Değişimi fark edeceksiniz. 

7) Tükenmişlik Sendromuna Son Verin

"Bir şeyler yapmam gerek ama ne zamanım ne enerjim var" diyenlerdenseniz eğer, siz de tükenmişlik sendromunun muzdaribi olabilirsiniz. Bu konuda destek alarak, kendinizi kurtarabilir, hayatta hedeflerinize daha kolay ulaşmanızı sağlayabilirsiniz. 

Özgün İçerik


Serap  Akın

DEÜ - Yönetim Bilişim Sistemleri

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.