Öğrenci Kariyeri Banner

Kendinizi Gülmekten Alıkoyamayacağınız 6 Komedi Filmi

Kendinizi Gülmekten Alıkoyamayacağınız 6 Komedi Filmi

Sizler için bu sefer izlerken güldüren 6 komedi filmini bir araya getirdik. Komedi filmleri diğer türlerle kıyasla kişiden kişiye daha çok değişiyor. Birine çok komik gelen bir diğer izleyiciye pek de fazla etki etmeyebiliyor ama bu filmler izleyicisine gülme garantisi veriyor.

Hadi başlayalım!

1- Bay Evet (Yes Man)

IMDb Puanı: 6.8 
Yapım Yılı: 2008

Yönetmenliğini Peyton Reed'in üstlendiği 2008 yapımı Bay Evet filmi aynı zamanda Jim Carrey ve Bradley Cooper'ın içinde bulunduğu güçlü bir oyuncu kadrosuna da sahip. Bir yardım programına yazılan Carl Allen'ın (Jim Carrey) hikayesini anlatıyor film. Yazıldığı programla her şeye "evet" demeyi kabul eden Carl'ın başlarda  "evet"in olumlu etkilerini yaşarken sonralarında aslında her şeyi kabul etmenin bazı sonuçları da olduğunu izleyiciye gösteren keyifli zamanlarına şahit oluyoruz. Jim Carrey izleyicisi kitlesi çok seviyor. Keyifle izleyeceksiniz.

2-  Evde Tek Başına (Home Alone)

IMDb Puanı: 7.6
Yapım Yılı: 1990

Serinin ilk filmi olan Evde Tek Başına 1990 yılında yayınlandığından beri izleyicisi tarafından tam not alıyor. Yaşınız kaç olursa olsun küçük Kevin'in başından geçen maceraları gülümseyerek izleyeceksiniz. Unutmadan, yönetmen koltuğunda Chris Columbus oturuyor. Başrolde de her filmiyle beğeni toplayan Macaulay Culkin yine kendine hayran bırakıyor.

Artık evde tek başınıza kaldığınızda başınıza gelen olumsuzluklarla nasıl mücadele edeceğinizi biliyorsunuz:)

3- 3 Ahmak (3 Idiots)

IMDb Puanı: 8.4
Yapım Yılı: 2009

Bir Aamir Khan klasiği olan 3 Ahmak filminin yönetmen koltuğunda ünlü Hint yönetmenlerden Rajkumar Hirani oturuyor. Aamir Khan'ın tüm filmleri hem severek izleniyor hem de mutlaka fazlasıyla öğretici oluyor. Bir Bollywood filmi olan 3 Ahmak, Hindistan'ın en iyi mühendislik okulunda okuyan 3 arkadaşın hayatını konu alıyor. İçinde bulundukları sistemin onları bir yarış ortamına sürüklediğini ve herkesin en iyi olmaya çalışırken aslında ne istediğini unuttuğunu fark eden bu üç kafadarın düzene karşı gelişini izliyoruz filmde. Başlarından geçen olaylar hem hayat dersi niteliğinde hem de izleyicisini sık sık kahkahalara boğuyor. İzlediğinize pişman olmayacksınız!

4-  PK

IMDb Puanı: 8.1
Yapım Yılı: 2014

İşte karşınızda bir Aamir Khan filmi daha. PK yayınlandığı andan itibaren çok severek izlenen filmlerden biri. İzleyicisinden tam not almayı başarıyor. Filmin yönetmenliğinde yine Rajkumar Hirani var. Film şehre gelen bir yabancı olan çocuksu ve masum PK'nın hayatını konu alıyor. Sorduğu basit sorulara aldığı sıradan ama şaşırtcı cevaplar çerçevesinde izleyicine yine öğretiyor Aamir Khan. PK ile birlikte izleyicisini içsel, derin bir yolculuğa çıkarıyor ve yolculuk sırasında güldürmeyi de ihmal etmiyor.

5- Cinayet Süsü

IMDb Puanı: 6.7
Yapım Yılı: 2019

Sırada türk yapımı bir film olan Cinayet Süsü var. Yönetmen koltuğunda Ali Atay oturuyor ve oyuncu kadrosunda Uğur Yücel, Cengiz Bozkurt, Feyyaz Yiğit gibi öenmli isimler yer alıyor. Filmin konusunu başlığından da anlayabilirsiniz. Anlatarak tadını kaçırmak ve spoiler vermek istemiyorum ama yer yer karnınız ağrıyana kadar, sık sık da ağzınız kulaklarınızda izleyeceksiniz filmi. Şimdiden iyi seyirler!

6- Ölümlü Dünya

IMDb Puanı: 7.7
Yapım Yılı: 2018

En sevdiğimi en sona sakladım. Yine bir Ali Atay filmi olan Ölümlü Dünya izleyicisi tarafından çok sevilen Türk yapımı filmlerden biri. Oyuncu kadrosunda Alper Kul, Sarp Apak, İrem Sak, Feyyaz Yiğit ve Doğu Demirkol gibi, çektikleri komedi filmleriyle tanınan güçlü oyuncular yer alıyor.  Mermer ailesinin yaşadığı 2 farklı hayatı tüm orjinalliği ile izleyicisiyle buluşturuyor film. Bayılacaksınız!

DİKKAT!

Bu filmin parolası sevgidir:)

Özgün İçerik


Zeynep  Eren

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Zeynep Eren..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.