Öğrenci Kariyeri Banner

Kendinizi ‘Geliştirmemek’ İçin Yapmanız Gereken 6 Şey

Kendinizi ‘Geliştirmemek’ İçin Yapmanız Gereken 6 Şey

Hayatınızdan memnun değilseniz, kendinizi her konuda mecbur hissediyorsanız, her şeyin en kötüsünü isteyen bir ruhla yaşıyorsanız, monotonluktan, rutinlerden, tekrarlı basit işlerden hoşlanıyorsanız bu yazı tam size göre! 

1.Kitap okumayın!

Düşüncelerimizi besleyen, hafızamızı geliştiren, hayata bakış açımızı değiştiren kitap okumak gelişiminizi olumlu etkileyecektir!

2.Spor yapmayın!

Fiziksel performansınızı geliştiren, stresle başa çıkmanıza yardımcı olan, zihinsel uyanıklığınızı arttıran, yaratıcılık gücünüzün artmasına yardımcı olan, günlük hayatınızda acil durumlarda ihtiyacınız olan enerjiyi sağlayan ve sonradan ihtiyaç olabilecek daha fazla enerjinizi korumanıza yardımcı olan, fiziksel zindeliğinizi geliştirerek, hayata daha yaratıcı olarak adapte olmanızı sağlayan kısaca hayattan zevk almanıza yardımcı olan sporu hayatınızdan çıkarın.

3.Düşüncelerinizi söylemeyin!

Kendi gerçekliğinizi yaratmanız için kilit role sahip olan düşünce gücü hayatınızı kontrol etmekte çok önemli. Kendinizi  ifade etmek istemiyorsanız düşüncelerinizi söylemekten kaçının.

4.Dinlemeyi bilmezler!

Karşınızdaki insanları küçük görüp, durmadan kendinizi övme eğiliminiz varsa, size bir şey anlatmak zorsa nezaketlerin en büyüğünü göstermiyorsunuzdur.

5. Konforlu zihinsel alanları içinde yaşarlar!

İnsanın kendini halihazırda aşina hissettiği bir ortamda, her şeyi kontrol edebildiği yanılgısına düştüğü ve kendini rahat hissettiği psikolojik evrenizdeyseniz doğru yoldasınız!

6. Sürekli aynı şeyleri yaparlar!

Hedeflerinize doğru ilerlemek yerine aynı noktada saplanıp kalıyorsanız, her gün aynı görünüyorsanız, hiçbir şey yapmak istemiyorsanız, motive olamıyorsanız, güçsüz hissediyorsanız, değişmek isteyip başarısızlıktan korkanlardansanız tebrikler sizde kendinizi geliştirmemek için yapmamanız gerekenleri yapıyorsunuz!

Özgün İçerik


Pınar KABADAYI

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Pınar KABADAYI..

2 Yorum

  • Mystery  White

    Farklı Bi yorum 😅

  • Rümeysa  Bozaslan

    Ben anlayamadım ama aslında burada ironi yapılmış sanırsam

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.