Öğrenci Kariyeri Banner

Yiyeceklerin İştah Açıcı Gözükmesi İçin Yapılan 7 Reklam Hilesi

Yiyeceklerin İştah Açıcı Gözükmesi İçin Yapılan 7 Reklam Hilesi

Dijital ortamda, televizyonda, sokakta hatta metroda bile karşımıza reklamlar çıkıyor. En basitinden yiyecek reklamları için örnek vermek gerekirse, her izlediğimizde tok olsak bile iştahımız açılıyor ve içimizde o yiyeceği alma isteği uyandırıyor. Reklamlar öyle hilelerle çekiliyor ki, aslında gerçekte kullanılan şeylerle alakası olmayan ve tamamen göz boyamak için ürünü olduğundan daha cazip daha lezzetli göstermek için uğraşıyorlar. Bu yazımızda ise izlediğimiz iştah açıcı reklamların arkasındaki işçilik neymiş ona bakacağız. Bakalım bu ağız sulandıran reklamlar nasıl çekiliyor? Hangi malzelemeler kullanılıyor? 

 

1. Pankeklerin Üzerine Bal Yerine Motor Yağı Dökmek

pancake reklam hilesi

Bu iştah kabartan pankeklerin üzerine bal döküldüğünü sansak da asıl gerçek motor yağı döküldüğüdür. Şurup veya bal dökülen pankekler onları içine çektiğinden ve üzerinde sabit durmayıp aktıklarından dolayı reklamcılar böyle bir çözüm yolu üretmiş.

 

 

2. Kola Bardağının İçine Buz Yerine Plastik Buz Koymak

buz yerine plastik koyulan kola bardağı

 

Ekranlarda görünce -özellikle yaz aylarında- ağzımızı sulandıran ve buz gibi bir içecek görüntüsüyle bizi cezbeden kola reklamlarında sandığımızın aksine buz değil plastik buz küpleri kullanılıyor. Gerçek buz kullanıldığında reklam çekimi esnasında hem içecekten hem de ışıklardan dolayı buzların çabucak erimesi ihtimaline karşı plastik buz kullanıldığını görüyoruz.

 

3. Kahve Köpüğü Oluşturmak İçin Bulaşık Deterjanı Kullanmak

kahve köpüğü hilesi

İçecek reklamlarına dikkat ettiyseniz kahveler ve alkollü içecekler genelde bol köpüklü olurlar. Fakat artık biliyoruz ki o köpükler gerçekten içeceğe ait değil. İçecekleri olduğundan daha köpüklü göstermek için bulaşık deterjanı kulanıyorlar. Çok iyi köpürmesi ve doğal durmasından dolayı içecek reklamların çekimlerinde çokça tercih ediliyor.

 

4. Köfteyi Daha Cazip Göstermek İçin Ayakkabı Boyası Kullanmak

köfte reklam hilesi

 

Reklamlarda gördüğümüz burger köfteleri ağzımızı ne kadar da sulandırıyor değil mi? Mangalda pişirilmiş ve çok iyi kızarmış gibi gözüken bu köfteler de tabii ki masum değil. Reklam çekimine dakikalar kala çok az kızartılan köftelere ayakkabı boyasıyla sanki çok iyi pişmiş nar gibi kızarmış görünümü veriliyor. Ayrıca mangalda pişmiş imajı vermek için ise kızgın şişlerle köftenin üstüne bastırılıyor.

 

5. Meyveleri Daha Parlak ve Taze Göstermek İçin Deodorant Kullanmak

Dalından yeni koparılmış sandığımız taze ve canlı görünüme sahip bu meyveler aslında kendi parlaklıklarıyla cezbetmiyor bizi. Meyvelerin bu kadar parlak durmasının asıl sebebi üzerine deodorant veya saç spreyi sıkmak. 

 

6. Krem Şanti Yerine Tıraş Köpüğü Kullanmak

Reklamlarda görüp merak ettiğimiz şeylerden biri meyvelerin krem şantinin üstünde nasıl içine çökmeden durabildiğidir. Ama acı gerçek şudur ki meyvelerin altındaki şey krem şanti değil, bildiğimiz tıraş köpüğüdür. Krem şanti her ne kadar güzel gözükse de meyveyi üstüne koyduğunuz an meyvenin dibe çökmesi sebebiyle tıraş köpüğü kullanmayı düşünmüşler. Bu sayede reklam çekim anında meyveler dibe çökmüyor ve üstte kalabiliyorlar.

 

7. Süt Yerine Tutkal (Yapıştırıcı) Kullanmak

 

Gevrek reklamlarının olmazsa olmazı, gevreklerin sütün üzerinde gözükmesini sağlamaktır. İstisnasız her gevrek reklamında gördüğümüz bu olay aslında süt sayesinde değil tutkal sayesindedir. Evde denediğiniz zaman gevreklerin sütün içine düştüğünü ve anında yumuşadığını göreceksiniz. Reklamcıların süt yerine tutkal kullanmasının asıl sebebi de budur. Yani gevreklerin sütün üzerinde duruyormuş izlenimi vermek için. Tutkal sayesinde gevrekler dibe çökmüyor ve yumuşamıyorlar. Böylelikle daha cazip gözüküyorlar.

 

 

Özgün İçerik

 

 


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.