Öğrenci Kariyeri Banner

Bursa Büyükşehir Belediyesinden Örnek Atılım: Türkiye’de İlk Vlogger Akademisi

Bursa Büyükşehir Belediyesinden Örnek Atılım:  Türkiye’de İlk Vlogger Akademisi

Pandemi dönemi ve sosyal mesafenin arttığı son dönemde tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de internet kullanımı arttı. Son 10 yıldır ise gelişen sosyal medya ve pazarlama anlayışı beraberinde birçok yeni meslek doğurdu. Şüphesiz ki bunlardan biri Vlogger olmak.

Teknolojiyi ve sosyal mecraları verimli kullanabilmeleri için geçtiğimiz yıl Türkiye’de Hayrettin, Kafalar, Danilo Zanna, Taklitman ve Gezimanya gibi ünlü Vloggerlar’ı gençlerle çeşitli seminerlerde buluşturan Bursa Büyükşehir Belediyesi bu yıl süreci başka bir boyuta taşıyarak ‘Vlogger Akademisi’ açtı. Türkiye’de ilk olan bu akademiye 905 başvuru arasından fikir, konsept sunum yeteneği, bütünlük, özgünlük, dikkat çekicilik ve Bursa temasının işlenmesi başlıkları arasında en iyi olan 15 aday seçilerek eğitimlerine başlandı. Alanında uzman isimlerden eğitim almaya başlayan adaylar, Bursa’nın tarihi mekanlarında çekimler yaparak kendi vloglarını çekmeye ve Bursa’nın güzelliklerini tanıtmaya başladı.

4 hafta sürmesi planlanan eğitimlerin teorik bölümünde Nikon Ülke Marka Elçisi Nezihi Gözen, DJI Ülke Marka Elçisi Mustafa Erkatırcı, Vlogger Temsilcisi Serkan Yiğit ve Youtube MSN temsilcisi Yusuf Çaylı, sosyal medyada canlı yayın oluşturma, youtube’da kanal oluşturma, yayın planı hazırlama, kamera, ışık, renk bilgisi ve beyaz dengesi gibi çeşitli konularda adaylara bilgi verdi.

Eğitimin Uygulama bölümünde ise Bursa’nın Osmanlı ilk dönem eserleri başta olmak üzere çok çeşitli tarihi mekanlarda çekimler gerçekleştirildi. Ulu Cami, Koza Han ve Tarihi Belediye Binası gibi çeşitli mekanlarda çekimlerini tamamlayan adaylar kendilerine özgü olacak bir sosyal medya içeriği oluşturdu. Hazırlanan bu içerikler ise gelecek derste uzman eğitimciler tarafından değerlendirilerek varsa hataları hususunda adayların bilgilendirileceği açıklandı.

Yapılan bu girişim için Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ederiz. Umarız bu tarz akademik çalışmalar diğer illerimizde de yaygınlaşır ve gençlerimiz için yeni iş sahaları yaratılır.


Çiğdem Yavuz

Çiğdem Yavuz, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Yüksek Lisans Mezunudur. İş yaşamına Kariyer Uzmanı olarak devam etmektedir. İlgi alanları Yerel Yönetimler, Kariyer, İş Piyasaları ve Kişisel Gelişim konularıdır.

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.