Öğrenci Kariyeri Banner

Katlanabilen iPhone ve iPad Hakkında Heyecanlandıran Gelişme!

Katlanabilen iPhone ve iPad Hakkında Heyecanlandıran Gelişme!

Teknoloji devi Apple, uzun yıllardır konuşulan katlanabilen iPhone için yeni hamlelerde bulunmaya devam ediyor. Gelen son haberlere göre, dev şirket yeni bir patent daha aldı. 

Apple’ın katlanabilen iPhone modeli için aldığı ekran patentleri daha önce de sızdırılmıştı. Son çıkan sızıntılara göre marka bu ekranları koruyacak yeni patentler aldı. Gelen haberlere bakıldığında, katlanabilir iPhone ile tanışmamıza fazla zaman kalmamış gibi görünüyor.

İrtifa Sensörü Kullanılacak!

Apple’ın aldığı bu yeni patentin başvuru isminin “Kendiliğinden Geri Çekilen Görüntü Aygıtı ve Damla Tespiti Kullanarak Ekranı Koruma Teknikleri” olduğu da gelen bilgiler arasında. Patent içeriğine ve eklenen teknik çizimlere bakıldığında Apple’ın bir dikey irtifa sensörü kullanacağı görülüyor.

Telefonun yerden yüksekliğini hesaplayacak bu sensör ani irtifa kayıplarında yani düşmelerde telefonun kırılgan ekran yapısını kapatacak veya ekranı ters çevirecek. Bu yöntem sayesinde kırılgan ve şu anki üretim teknikleriyle pahalı olan ekranı koruyacak.

Katlanabilen iPhone ile ilgili haberlerin ardından bir de katlanabilen iPad iddiası ortaya atıldı. Asus Zenbook 17 Fold gibi bir tasarıma sahip olacağı belirtilen modelin katlanabilen iPhone’dan önce çıkacağı iddia ediliyor.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.