Öğrenci Kariyeri Banner

30 Yaşına Girmeden Mutlaka Okumanız Gereken 10 Kitap!

30 Yaşına Girmeden Mutlaka Okumanız Gereken 10 Kitap!

Kitap okumak zihni güclendirdiği gibi hayal gücünüzün de gelişmesine katkıda bulunur. Okuyanların yaşama bakışları her gün değişir ve gelişir. Okuma eylemi insan yaşamında kültürel bir yer edinir. 30 yaşına girmeden mutlaka okumanız gereken 10 kitabı sizler için listeledik.

1- Küçük Kara Balık (Samed Behrengi)

Küçük Kara Balık bir çocuk kitabı olsa da özellikle ileri yaşlarda merak, kararlılık, cesaret ve öğrenme isteğini geliştirecek bir kitap. İnsanın kendini yenilemesi ve hayatına yeni keşifler kazandırması gerektiğini küçük bir balık üzerinden okuyucuya aktarmaktadır.

2- Pal Sokağı Çocukları (Ferenc Molnar)

Pal Sokağı Çocukları, iki çocuk grubu arasında verilen mücadeleyi konu almaktadır. Kitapta gurur, cesaret ve adil olma kavramları işlenirken kitabın okuyucuya öğrettiği en önemli şey kaybedenin ve kazanın dost olabileceğidir.

3- Sol Ayağım (Christy Brown)

Christy Brown’ın otobiyografisinden oluşan kitap, menenjit geçirmiş olan engelli bir çocuğun azim ve samimi hayatını anlatıyor. Okurken hem duygusal anlamda etkilenecek hem de bu azme inanamayacaksınız.

4- İçimdeki Müzik (Sharon M. Draper)

İçimdeki Müzik kitabıyla beraber tanışacağınız cesur kız sizi çok etkileyecek. Beyin felci geçiren Melody’nin kendini, kendine ve çevresine kanıtlama çabasının anlatıldığı kitap baştan sona umut içeriyor.

5- Bin Muhteşem Güneş (Khaled Hosseini)

Khaled Hosseini kendi milletinin yaşaması muhtemel acıları, üzüntüleri ve savaşları çarpıcı biçimde yansıttığı kitap kalbinize dokunacak. Kitaptaki olaylar silsilesinin hem başarılı anlatımı hem verdiği duyguların yoğunluğu kitabı elinizden bırakmamanızı sağlayacak.

6- Anne Frank’ın Hatıra Defteri

Küçük bir kız çocuğunun tuttuğu günlükle tarihin en önemli noktalarına ışık tutan kitap, savaş yıllarında yahudilerin yaşadığı gerçek durumları anlatıyor. Okuyucuların tarihi anlamasına ve empati geliştirmesine yardımcı oluyor.

7- Ağaç Diken Adam (Jean Giono)

Ağaç Diken Adam elinizde ancak on beş dakika kalacak fakat etkisinden kolay kolay çıkamayacağınız bir kitap. Karşılık beklemeden ve gücünün yettiği kadar üretebiliyor olmanın güzel sonuçlarını gösteren kitap, okuyan herkesin yaşamında olumlu değişiklikler yaratacaktır.

8- Üç Anadolu Efsanesi (Yaşar Kemal)

Yaşar Kemal’in elinden çıkan eser, herkesin dilindeki Anadolu anlatılarının mükemmel bir yorumudur. Kimliğimize ve özümüze yaklaşmamızı sağlayacak samimi bir dili bulunmaktadır. 

9- Puslu Kıtalar Atlası (İhsan Oktay Anar)

Yazarın kimsede olmayan özgün dili ve hikayenin fantastikliği okuyucuyu kendi yaşamından koparacak.lı. Rüya ile gerçeğin birbirine girdiği kitabı okurken kendinizi bu ilginç dünyadan alamayacaksınız.

10- Sefiller (Victor Hugo)

Çarpıcı bir dille yazılmış yaşama tutunmayı konu alan bir kitaptır. Satır aralarında Fransız halkının içinde bulunduğu durumu ve yoksulluğu aktarmaktadır. Kitabın etkisi o kadar büyüktür ki günümüzde bile okunurluğundan hiçbir şey kaybetmemiştir.

Kaynak


Merve Akbağ

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Merve Akbağ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.