Öğrenci Kariyeri Banner

Dünyanın En İyi Eğitim Sistemine Sahip Ülkeleri!

Dünyanın En İyi Eğitim Sistemine Sahip Ülkeleri!

Her ülke eğitim konusunda ileriye gitmek için belli başlı adımlar atıyor. Ancak bazı ülkeler bu konuda çoğu ülkeden birkaç adım daha önde ilerliyor. Bizler de, eğitim alanında en başarılı ülkeleri sizler için listeledik.

İşte Dünyanın En İyi Eğitim Sistemine Sahip Ülkeleri:

1- Hindistan

Hindistan, dünyanın en iyi ve en sistematik eğitim sistemine sahip ülkeleri arasında ilk sırada yer alıyor. Bunun nedeni ise; hükümetin düzenli bir eğitim sistemine önem vermesidir.

2- Amerika Birleşik Devletleri

Amerika Birleşik Devletleri’nde, eyalet yasalarına göre eğitim 5-8 yaşlarından 16-18 yaşlarına kadar zorunludur. Ülke aynı zamanda dünyanın en iyi üniversitelerine de ev sahipliği yapmaktadır.

3- Birleşik Krallık

Birleşik Krallık’ta eğitim sistemi temel düzeylerde dört ana bölüme ayrılır. Bunlar; ilköğretim, ortaöğretim, ileri eğitim ve yüksek öğretim olarak tanımlanmaktadır. Her aşamanın sonunda değerlendirilen öğrenciler, potansiyel olarak yüksek öğrenime devam etme veya diğer seçenek olarak okulu bitirip iş dünyasına atılma seçeneklerini değerlendirmektedir.

4- Avustralya

Avustralya'daki eğitim sistemi Avustralya Nitelikler Çerçevesi ile diğer ülkelerden farklılaşıyor. Buna göre okul bitirme sertifikasına ek olarak yüksek öğretim süresinde kazanılan nitelikleri kapsayan ulusal bir politikadır ve sonucunda öğrencilere “Kıdemli ortaöğretim Eğitim Sertifikası” veriliyor. 

5- Brezilya

Brezilya’danın eğitim sisteminde birçok yenilik sonucunda kaliteli bir sistem kuruldu. Eğitim sorunlarının düzenlendiği PISA, Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı ve Bakanlık tarafından yönetilen IDEP değerlendirmesi ile, eğitim kalitesi oldukça farklılaştı. 

6- Rusya

OECD’ye göre Rusya’da bulunan okullarda öğretilen matematik ve fen alanlarındaki derslerin sonucunda alınan başarı oranı ortalama düzeylerin üzerinde.

7- Singapur

Singapur eğitim sistemi, OECD tarafından devamlı olarak dünyanın en iyi eğitim sistemleri içerinde sıralanıyor. Tabii ki bunun nedeni hem devlet hem de mikro ölçekte öğretmenlerden kaynaklanır. Öğretmenler, öğrencilerinin her birinin müfredat içerisinde öğrenmesi gerekenleri kavrayıp kavramadıklarına odaklanarak, sisteme katkı sağlıyor.

8- Kanada

Kanada'da federal, eyalet ve yerel yönetimler tarafından finanse edilen ve yönetimi elinde tutan organizasyonları sayesinde, ülke etkileyici bir eğitim sistemine sahip. En son elde edilen istatistiklere göre Kanadalıların neredeyse yüzde doksanı en az lise diplomasına sahip oldukları görülüyor.

9- Belçika

Belçika eğitim sistemi diğer ülkelere kıyasla biraz farklı. Ülkede eğitim düzeni üç topluluk tarafından finanse ediliyor. Bunlar; Flamanca konuşanlar, Fransızca konuşanlar ve Almanca konuşanlardır. Her bir toplulukta kendi aralarında ufak farklılıklara sebep olan okul sistemine sahiptir. 

10- İrlanda

İrlanda’da eğitim sistemi oldukça katı bir şekilde sürdürüldüğünden midir bilinmez ancak oldukça başarılı bir eğitim sistemi olduğu bilinmektedir. Ülke genelinde ileri eğitim ve üçüncü düzey eğitim seviyelerine devam etmeyi tercih eden kişi sayısı çoğunluktadır. Buradan da anlaşılacağı üzere eğitime verilen değer fazladır. Ayrıca,ç devlet okullarına kayıtlı her öğrenci hükümet tarafından finanse edilmektedir.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.