Öğrenci Kariyeri Banner

Kariyerinizde Başarılı Olmak İçin İnsanlarda Sempati Uyandırmanın 5 Yolu!

Kariyerinizde Başarılı Olmak İçin İnsanlarda Sempati Uyandırmanın 5 Yolu!

Günlük yaşamınızda insanlara kendinizi sevdirmek zorunda değilsiniz. Ama iş hayatında karşınızdakine sempati uyandırmanın ve yaşamda başarının yollarından biri başka insanları etkilemek, sempati kazanmanın yollarını biliyor olmaktır.

İşte bir algı yönetimi uzmanından insanlarda pozitif bir algı uyandırmanın yöntemleri. 

1. İnsanlara Kendini Sevdir

Başka insanları asla eleştirmek, kınamak veya şikayet etmek kariyer hayatınızı olumsuz etkileyecek davranışlardan birkaçıdır. Bunlar yerine onları oldukları gibi kabullenmeye çalışın. Etrafınızdaki insanları dürüst ve samimice takdir etmeyi öğrenin. İnsanlar takdir ve değer görmek isteyeceklerdir ve bu durum onların hoşuna gidecektir.

Ayrıca birinden bir şey isteyeceğiniz zaman "ben bunu istiyorum" demek yerine o kişide yapmasını istediğiniz durum hakkında bir istek uyandırın. Çünkü önemli olan sizin istemeniz değil onun istemesidir.

2. İnsanlarda Sempati Üret

Sempati oluşturmanın temeli diğer insanlarla ilgilenmeye başlamaktır. Bu durumda gülümsemek oldukça önemli bir konuma geliyor. Tüm bilimsel araştırmalar gülümsemenin başka insanlarda hızlı şekilde olumlu duygular ürettiğini söylüyor. Her insan için kendi adı herhangi bir dilde duyabileceği en tatlı ve en önemli kelimedir. Bu yüzden insanların isimlerini unutmayın ve her fırsatta isimleriyle hitap edin.

Sempati olışturmanın bir diğer yolu iyi bir dinleyici olmaktır. Çünkü insanlar kendileri hakkında konuşmaya bayılır ve onları dinleyenlere daha da bayılır. Sempati konusundaki bir diğer önemli olan husus ise başka insanlara kendilerinin önemli olduğunu hissettirmek ve bunu içtenlikle yapmaktır. Herkesin en derin arzusu kendini önemli ve değerli hissetmektir

3. İnsanları kendi düşüncene ikna et

Tartışarak kendi düşüncelerinizi başkasına kabul ettiremezsiniz. Bu yüzden her zaman diğer insanların fikirlerine saygı göstermelisiniz ve hiç kimseye asla "yanılıyorsun" demeyin. Fakat tam tersi bir durumda ise eğer bir konuda yanılıyorsanız bunu hemen ve kesin bir şekilde kabul edin. Çünkü insanlar kendi hatalarını kabul edebilenlerin güçlü karaktere sahip olduğunu düşünürler.

Her konuşmanıza mutlaka dostane bir şekilde başlayın bu konuşma stresli bir durum bile olsa her zaman dostluk enerjisini kullanın. Birini ikna edeceğiniz zaman ise karşınızdakinin kabul edeceği yeni fikirleri kendisine ait olduğunu hissetmesini sağlayın. Genelde kimse başkasından yeni fikir kabul etmekten hoşlanmaz. Çünkü ikna konusunda temel anahtar olayları ve konuları başkalarının açısından görebilmektir.

4. İnsanları Dönüştür

insanları dönüştürmenin püf noktası bunun onları incitmeden ve kızdırmadan yapmaktır çünkü insanlar değişmekten ve dönüşmekten hoşlanmazlar. Öncelikle dönüştürme işlemine övgüler ve takdirlerle başlayın. Sonra bir takım hatalarına sorular sorarak dikkat çekin ve sakın bu iş böyle olmaz gibisinden işe başlamayın.

Hatta daha güzeli onların hatalarını gündeme getirmeden önce kendi hatalarınızdan bir kaçını ortaya koyun ki ortam güzelleşsin. Bu süreçte kesinlikle emir vermeyin bunun yerine sorular sorun ve karşı tarafın egosunun kırılmasına izin vermeyin.

5. Eleştirme Hastalığından Kurtul

Eleştiri karşınızdaki insanı savunma moduna geçirir ve ne kadar haklı bir eleştiri yapmış olursanız olun, karşı taraf kendini aklamak için var gücüyle direnecektir. İşte bu yüzden eleştiri egoları ve gururları yaraladığı için tehlikelidir, insanlara kendilerini önemsiz ve değersiz hissettirir onları size düşman eder.

Başarının bir sırrını verecek olursak eğer bu, diğer kişilerin bakış açısını anlama ve olayları kendi açınızdan olduğu kadar o kişinin açısından da görme yeteneğinde yatmaktadır.

 

Kaynak

 


Emine Günaydın

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Emine Günaydın..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.