Öğrenci Kariyeri Banner

Kariyer Danışmanlığı Denince Akla Gelenler

Kariyer Danışmanlığı Denince Akla Gelenler
Yakın zamandaki yazılarımdan birinde kariyer profillerine değinmiştim ve kariyer kavramını tanımlamaya çalışmıştım. Bu içeriğimde bir süredir mevcut şirketimde ilgi ve ihtiyaç duyan çalışan arkadaşlarıma tasarladığım ve onlarla deneyimlediğim kariyer danışmanlığı formatını gündeme getirmek isterim. Onlardan aldığım iç görüler doğrultusunda içerikleri güncellemeye devam ediyorum. Hatta bireysel olarak sunmaya başladığım kariyer danışmanlığı hizmetini istek üzerine takımlar / ekipler için de uyarlayıp hayata geçiriyorum.
 
 
 
1) Kariyerin püf noktaları kısmında temel anlamda kariyer yolculuğunda olmazsa olmazlara yer veriyorum.
 
2) UNIVERSUM firmasının sunduğu kariyer testi tamamlandıktan sonra buradan ortaya çıkan raporu kişiyle birlikte yorumluyoruz. Yoksa siz hangi kariyer profiline sahip olduğunuz daha bilmiyor musunuz?
 
3) Gelecekte başarılı insan modelini tanımlayan T-İnsan kavramını anlatıp somut bir örnek üzerinden açıklıyorum.
 
4) İnsanın kişisel farkındalık kazanması ve odaklanmak istediği gelişime açık yönlerin keşfi için bir çok öz değerlendirme aracıyla nokta atışı ilerliyoruz.
 
5) Kariyer çarkında yer alan 6 farklı unsuru kişiyle paylaşıp interaktif bir şekilde yorumluyoruz.
 
6) Gelişim ve öğrenim trendlerinde yer alan "Reskilling" kavramından yola çıkarak 16 konu başlığı özelinde tasarladığım geleceğin yetkinlikleri ile devam ediyoruz.
 
7) Kariyer için gelişen ve öğrenen zihniyete odaklanmak açısından hazırlamış olduğum "Growth Mindset" içeriği ile kişiye farklı bir perspektif kazandırmaya çalışıyorum.
 
8) Kariyer yolculuğunda hedef belirleme sürecinde kişinin olası güçlükleri ve darboğazları aşması için bu noktada bir modelle destek veriyorum.
 
9) Son etapta gelecekte iş dünyasında katma değer sağlayacağı öngörülen meslekler ve sektörleri kişiyle birlikte masaya yatırıyoruz.
 
Şayet kariyerinize yatırım yapmayı arzuluyorsanız buradaki yapılandırılmış program eşliğinde sizlere özel butik danışmanlık için karcicio@hotmail.com üzerinden benimle iletişime geçebilirsiniz.

Ahmet Karcicio

HR Professional & Blogger & Working Out Loud Fan & Junior Futurist & Content Creator & Trendsetter & Ex-Referee

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.