Bu teknolojinin hayata geçmesiyle sanal gerçeklik gözlüğü kullanan kişi, aralarında binlerce kilometre olmasına rağmen bir başka kişiyle sanki yüz yüzeymişçesine iletişim kurabilecek.
Facebook’un CEO’su olarak bildiğimiz Mark Zuckerberg, en başından beri kurgusal gerçekçi sanal evren fikrinin Silikon Vadisi’ndeki en sıkı destek ve takipçilerinden birisiydi. Birçok dev şirket bu teknoloji için büyük yatırımlar yaptı.
Bir blog ilanında “Kurgusal evren, yeni yaratıcı, sosyal ve ekonomik fırsatlara erişimin kilidini açmaya yardımcı olma potansiyeline sahip. Ve Avrupalılar onu en baştan şekillendirecek” ifadelerini kullanan Facebook, teknolojinin ‘geleceği’ olarak gördüğü internetin sanal gerçeklik versiyonu “metaverse”ü (kurgusal evren) geliştirmek ve inşa etmek üzere Avrupa Birliği’ne üye olan ülkelerden 10 bin kişiyi işe alacağını duyurdu.
İşe alımların 5 yıl içerisinde gerçekleşeceğini söyleyen Facebook, işe alınanların alanında son derece uzman mühendislerin olacağı haricinde diğer pozisyonlar hakkında net bir bilgi paylaşmadı. Duyuruda ayrıca, “AB, teknoloji şirketlerinin yatırım yapması için onu harika bir yer haline getiren bir dizi avantaja sahip. Büyük bir tüketici pazarı, birinci sınıf üniversiteler ve en üst düzey yetenekteki insanlar…” ifadelerine yer verildi.
Ek olarak Facebook, 2014 yılında sanal gerçeklik gözlükleri üreten bir şirket olan Oculus’u 2 milyar dolar karşılığında satın almıştı ve o zamandan beri de kişilerin sanal gerçeklik (VR) teknolojisini kullanarak iletişim kurabileceği dijital bir dünya olan Horizon’ı geliştirmekte.