Öğrenci Kariyeri Banner

Kandilli'den İstanbul Depremi Açıklaması!

Kandilli'den İstanbul Depremi Açıklaması!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen şiddetli depremlerin ardından sonraki tehlikenin İstanbul olması ile birlikte Kandilli Rasathanesi'nden İstanbul depremine ilişkin ilk açıklama geldi.

6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli olan ve 10'dan fazla şehri etkileyen iki büyük depremin ardından on binlerce bina yıkıldı ve 42 binin üzerinde insan hayatını kaybetti. Hemen ardından, 20 Şubat tarihinde Hatay'da yaşanan iki depremin ardından hala bazı bölgelerde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremlerin ardından vatandaşlar sıradaki büyük deprem olması beklenen İstanbul depremine odağını çevirdi.

'2030'a Kadar Yüzde 64 İhtimalle Deprem Olacak'!

İstanbul depremiyle ilgili tahminlerini açıklayan Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat, "İstanbul'da 2030 yılına kadar %64 olasılıkla 7'nin üzerinde bir deprem olacak." diye konuştu.

Araştırmacılar 250 yıllık döngüye vurgu yaparak yakın tarihte İstanbul depreminin gerçekleşmesini beklerken, Kandilli Rasathanesi de bu konuyla ilgili ilk kez açıklama yaptı. Haber Global'e konuşan Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Doğan Kalafat, şu ifadeleri kullandı:

"Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın orta kesiminde de bir deprem olabilir ancak Marmara Denizi kaynaklı bir deprem lacaktır. Bunun tehlikesi bellidir. Marmara'da fay oradan geçti buradan geçti konuşmamıza gerek yok. Marmara Denizi'nin içerisinde geçen bir kol. Bu kol 7'nin üzerinde bir deprem üretecektir.

Bunun yeri bellidir ama zamanını söyleyebilmemiz mümkün değil. Yalnızca yapabileceğimiz istatiksel çalışmalardır. 2030'a kadar yüzde 64 olasılık, 2050'ye kadar yüzde 75 olasılık 2090 kadar yüzde 95 olasılıkla bu deprem olacaktır."

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.