Öğrenci Kariyeri Banner

Starbucks, ABD'de Türkiye İçin Yardım Kampanyası Başlattı!

Starbucks, ABD'de Türkiye İçin Yardım Kampanyası Başlattı!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yardım paylaşımı yapmaması nedeniyle sosyal medyada tepki toplayan Starbucks'ın ABD mağazalarındaki ve mobil uygulamasındaki yardım çalışmaları paylaşıldı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük bir yıkıma neden olarak on binlerce vatandaşın ölümüne yol açan depremlerin ardından bölgeye dünya çapındaki tüm ülkeler ve şirketlerden yardımlar geldi. Ancak yardım yaptığına dair sosyal medyada paylaşım yapmayan bazı şirketler büyük tepki çekmişti.

ABD Vatandaşlarından Yardım İsteniyor

Bu şirketler arasında yer alan Starbucks, tepkilerin ardından bölgeye ilk günden bu yana yardımda bulunduğunu belirterek, “oradaydık, oradayız, orada olmaya devam edeceğiz” açıklamasını yapmıştı. Bugün, Starbucks’ın bölgeye yardımını gösteren bir paylaşım gündem oldu.

Gazeteci Anıl Sural, Washington’da bir Starbucks şubesine asılan deprem yardımı notunu yayınladı. Şubenin camına asılan notta ABD vatandaşlarından yardım yapılması isteniyor, yardım için de bir QR kod bulunuyordu.

Ayrıca Starbucks’ın mobil uygulamasında da Türkiye’ye doğrudan ABD’li kuruluşlar aracılığıyla yardım gönderilmesini sağlayacak bağış sayfaları da vardı.

 

Kaynak


Tuğba Duman

Öğrenci Kariyeri'nde Şef Editör

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.