Öğrenci Kariyeri Banner

Kanada’da Türk Rektöre Şeref Madalyası

Kanada’da Türk Rektöre Şeref Madalyası

Kanada’nın başkenti Otawa’da bulunan Carleton Üniversitesi Rektörü Yaprak Baltacıoğlu, “Kanada Şeref Madalyası”na layık görüldü.

Kanada Genel Valisi Julie Payette tarafından söz konusu ödül ile ödüllendirilen 61 kişi arasında yer alan Baltacıoğlu, Dr. Fuat Şahin ve Prof. İzak Benbasat’ın ardından bu ödülü alan üçüncü Türk vatandaşı oldu.

1980 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Yaprak Baltacıoğlu, sonrasında Carleton Üniversitesinde Kamu Yönetimi üzerine yüksek lisans yaptı. 2007 yılında Federal Tarım Bakan Yardımcısı olan Baltacığlu,bu görev ile beraber aynı zamanda Kanada’nın ilk kadın bakan yardımcısı oldu. Ulaştırma, Altyapı ve Topluluklardan Sorumlu Bakan Yardımcılığı görevlerini de yürüten Baltacıoğlu, 2018 yılında Kanada Hazine Kurulu Sekreterliği görevine getirildi. Emekli olmasının ardından Carleton Üniversitesi Rektörlüğü görevini yürüten Baltacıoğlu, görev süresinin dolması sonrası bu ayın başında aynı göreve tekrar atandı.

Ödülü almaktan memnun olduğunu belirten Yaprak Baltacıoğlu, "Ben rahmetli Prof. Faruk Erem’in kızıyım. Babamın bugünü görmesini çok isterdim. Temel eğitimimi ve bugün sahip olduğum değerleri Türkiye’de aldım. Başarılarımın temelinde Türkiye var. Yeni nesle çok çalışmalarını tavsiye ediyorum. Kanada’da ve dünyanın diğer ülkelerinde gerçekten iyi çalışan pırıl pırıl bir Türk nesli var. Onlarla gurur duyalım." ifadeleri ile Türk gençlerine olan güvenini de vurguladı.


Egehan Uğraş

Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğrencisi

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.