Öğrenci Kariyeri Banner

Yale Onu Değil O Yale'yi Seçti! Selin'in Dünyanın En İyi Üniversitelerine Götüren Başarısı

Yale Onu Değil O Yale'yi Seçti! Selin'in Dünyanın En İyi Üniversitelerine Götüren Başarısı

Türkiye'den yurtdışına okumak için, dil öğrenmek için veya Türkiye'de bir üniversite kazanamadığı için giden binlerce öğrenci var. Selin Gören de bu öğrencilerden biri. 19 yaşında Amerika'daki Yale Üniversitesinden tam burslu olarak kabul alan Selin Gören'in hikayesi oldukça ilginç. Söylenene göre ona Yale'nin kapılarını Afrika'dan gelen ve İstanbul'un daha çok yeşil alanlarında görülen bir papağan açmış.

Lise sonda yurtdışındaki okulları araştıran Selin, en sonunda Yale Üniversitesinde karar kıldı. Liseden dereceyle mezun oldu ve mezuniyetinde Robert'e en çok katkı sağlayan öğrenciye verilen İsmail Cem Ödülü'ne lâyık görüldü. Ardından Selin, üniversiteye kabul edilmek için bir makale yazmaya başladı. Selin, kendisine Yale Üniversitesinin kapısını açan makalesini şöyle özetliyor:

“Okulumuzun bahçesindeki ağaçlarda gördüğüm yeşil papağanlar her zaman dikkatimi çekmiştir. Ancak şunu şaşırarak gördüm ki çevresine duyarsız olan insanlar bu papağanları hiç fark etmediler. İşte Yale Üniversitesi’ne tam burslu olarak kabul edilmemi sağlayan makalede bu körlükten bahsettim. İstanbul’un yeşil papağanlarından hareket ederek; Hambach Ormanı’ndaki kesimden Mozambik’teki kasırgaya ve Bodrum’da kıyıya vuran 3 yaşındaki Aylan bebeğe kadar insanların çevresinde olup bitenlere karşı duyarsızlığını şiirsel bir dille anlattım.”

Robert Koleji'nden dereceyle mezun olan Selin, iyi bir üniversiteye gitmek için derslerde başarılı olmanın tek başına yeterli olmadığını, sosyal çevrenin de iyi olması gerektiğini söylüyor. Kendini bir iklim aktivisti olarak tanımlayan Selin, dünyanın yaşanılabilir bir yer olması için ve bunu nesilden nesile aktarmak için elinden gelenin en iyisini yapacağını belirtiyor.

 

Köşe yazısının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

 

 


Aygül Binali

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Aygül Binali..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.