Öğrenci Kariyeri Banner

Kanada'da Master ve Exchange Nasıl Yapılır?

Kanada'da Master ve Exchange Nasıl Yapılır?

Exchange programları genellikle 1 akademik yıl süren ve bazen öğrenci talebine göre 1 akademik dönem (5-6 aylık dönem) süresince yapılabilen üniversite değişim programlarıdır. Bu sayede öğrenciler dünyadaki farklı noktalarda eğitim alabilirken akademik açıdan farklı bakış açılarına sahip olabilirler. Kanada da Türkiye ile arasında Exchange programı olan ülkelerden biri olduğu için gereklilikleri sizin için derledik.

üniversite

Kanada'da da lisans eğitimleri 3 ila 4 sene sürdüğü için Türkiye'de 4 senelik lisans programlarında okuyan öğrencilerin sıklıkla tercih ettiği değişim programı ülkelerinden biridir. Bu eğitim için öncelikle yapmanız gereken okuduğunuz okulun ve bölümün anlaşmalı olarak yayınladığı okullara başvuruda bulunmaktır. Bu üniversitelerin listesi Türkiye'deki üniversitelere ve bölümlere göre denklik açısından farklılık göstermektedir. 

kanada exchange eğitim

Daha sonrasında ise başvurduğunuz okulların kabul ile geri dönmesi sonrası akademik evrak işleriniz de tamamlandıktan sonra halletmeniz gereken birkaç işiniz kalmaktadır. Bunlardan en önemlisi vize ve eğitim iznidir. Orada kalabilmek, konaklayabilmek için başvurmanız gereken vize ve eğitim alabilmek için başvurmanız gereken eğitim izni birbirinden farklıdır. Eğitim izninizi alırsanız vizeniz daha kolay verilmektedir.

toronto

Eğitim izni ve vize başvurularınız da onaylandıktan sonra kalacak yer ayarlamanız önceliklidir. Seçenekler kampüs içi ve kampüs dışı olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Kampüs içi seçenekte genellikle başvurduğunuz ve kabul aldığınız üniversitenin yönlendirmesi ile tercihte bulunabilecekken, kampüs dışı seçenekler özel öğrenci yurtları, ev kiralama ya da Airbnb gibi olabilmektedir. 

yurt binası konaklama

Bunların dışında bir dikkat edilmesi gereken durum da Kanada'da eğitimlerin normalde ücretli olmasından dolayı öğrencilerin karşılaşabileceği maddi sıkıntılardır. Bunların çözümü olarak kurumunuzla iletişime geçmeniz en doğrusu olabileceği gibi Kanada öğrenim bursları adı altına arama yaparak çıkan sonuçlara göre kendinize uygun öğrenim bursuna da başvurabilirsiniz.

 

İlginizi çekebilecek diğer içeriklerimiz:

İngiltere'de Erasmus ve Master Nasıl Yapılır?

Avrupa'nın Büyük Üniversitelerinde Ücretsiz Master Eğitimi Alabilirsiniz

Almanya’da Yüksek Lisans Nasıl Yapılır?

 

 


Bekem Yasemin Çatak

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Bekem Yasemin Çatak..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.