Öğrenci Kariyeri Banner

Kampçılığa Yeni Başlayanlar İçin Tavsiyeler

Kampçılığa Yeni Başlayanlar İçin Tavsiyeler

Tatilini, boş vaktini doğa içinde değerlendirmek isteyen yeni kampçıların dikkat etmesi gereken detayları derledik. Vaktini huzurlu ve doğa içinde geçirmek isteyip birkaç gün bile olsa şehirden uzaklaşabilenlerdenseniz kampçılık sizin için yeni bir hobi, yeni bir zamanı değerlendirme şekli.

 

1.Deneme yapın.

Daha önce kamp tecrübeniz yoksa ve çadırınızı yeni aldıysanız, kamp bölgesine gitmeden önce kesinlikle çadır kurma denemesi yapmalısınız. Öncelikle malzemelerinizi bir yere yığıp parçaları birleştirmeye çalışın ve tüm parçaları kontrol edin. Kamp yerinde başınıza gelecek en kötü şey herhangi bir parçayı unutmanız ve karanlıkta kalmanız olacaktır. Zira herkes birşeyleri unutabilir.

2.Zemin testi.

Kamp yapacağınız yere gittiğinizde bulduğunuz ilk yere çadır kurmayın. Etrafı inceleyin ve düz bir alan bulun ve özellikle çukurlardan uzak durun ki eşyalarınız ıslanmasın. Ve hatta düz bir yer bulduğunuzda dâhi bulduğunuz yerin insanların yürüyüş yolu olmadığından emin olun.

3.Liste yapın.

Unutmamanız gereken her şeyi not alın ve kontrol edin. Zira gideceğiniz alanlarda yakınınızda ihtiyaçlarınızı temin edebileceğiniz yerler olmayabilir ve hatta çok uzakta olabilir. (Gps cihazı, güneş kremi, ilk yardım çantası, düdük fener, kibrit, çakı, battaniye vb.).

4.Vazgeçmeyi bilin.

Her şey planladığınız gibi gitmeyebilir. Hava koşulları bir anda değişebilir hiç beklenmeyen anda yağan yağmur, doluyla karşılaşabilir ve hatta belli gideceğiniz alan kamp yapmaya kapatılmış ve hatta önceki gün yağan bir yağmurda balçığa dönmüş olabilir. Böyle bir durumda bir başka yerde konaklama ihtimaline karşı hazırlıklı olun.

5.Kaliteli bir çadır alın.

 Kamp için alacağınız çadıra para harcamaktan çekinmeyin. Yılda birkaç kez kampa gidiyorsanız ve hobiniz olduysa pamuk eller cebe! Sadece bir gece konaklama planınız varsa kurulumu ve toplanması kolay çadırlar alınmalı ama daha uzun sürelere konaklayacağınız yerler için kaliteli, konforlu çadırları tercih edin. Zamanla tecrübe kazandıkça ve ihtiyaçlarınıza göre alacağınız çadırı rahatlıkla bulabileceksiniz.

6.Deneyimleyin!

 Kampçılık gözde büyütülecek bir şey olmadığını bilin. Çadırınızı kurun, ateşinizi yakın ve bu anı güzelleştirecek insanlarda yanınızdaysa keyfinize bakın. Etrafınız keşfedin ve hatta Hiking, Trekking gibi aktivitelerle güzel vakit geçirebilirsiniz.


Beyza   Kara

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Beyza Kara..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.