Öğrenci Kariyeri Banner

İş Hayatında Başarıya Götürecek 10 Altın Anahtar

İş Hayatında Başarıya Götürecek 10 Altın Anahtar

Kişisel Gelişim Uzmanı Süleyman Akay iş hayatı için önemli tavsiyelerde bulundu. İş hayatının çok fazla iniş ve çıkışlarla dolu olduğunu söyleyen Akay iş hayatında başarıyı getirecek 10 önemli nokta bulunduğunu dile getirdi.

1)HEDEF BELİRLEYİN

İş hayatında başarıyı yakalamak için en önemli nokta hedef koymak. Ne iş yaparsanız yapın hedef koymak hem başarıyı yakalamak için en önemli nokta hem de ne istediğinizi görmek için bir araçtır. Net ulaşılabilir, spesifik, zamanı belli bir hedefe sahip olunmalıdır.

2)STRESİ KONTROL ALTINA ALIN

Stres iş hayatında başarıyı derinden etkileyen en önemli faktördür. Yoğun bir şekilde stres yaşayan insanlar; dikkat dağınıklığı, motivasyon kaybetme, verim azalması gibi birçok faktörü içinde barındırır. Stresi yenmek için kısa molalar verilebilir, derin nefesler alınabilir, planlı çalışmak gibi faaliyetler yapılabilir.

3)PLAN YAPIN VE KULLANIN

Birçok çalışan zamanı verimli kullanamamaktan ve çok fazla iş yükünden şikâyet eder. Bu kimi zaman doğru olsa da çoğunlukla plan yapamamaktan ve yapılan plana uyulamamaktan ileri gelir. Günü planlı tutmak, ajanda kullanmak bu sorunun üstesinden gelme de en büyük yardımcı olacaktır.

4)ESNEK ÇALIŞIN

İş yerinde hiçbir olay ya da kişiye karşı nötr olmak başarıya götüren noktalardan biridir. Bu sayede duruma hızlıca adapte olabilir ve sorunları daha hızlı aşarak ileriye dönük planlar yapabilirsiniz.

5)DIŞ GÖRÜNÜŞ

Kişisel iletişimin yaklaşık yüzde 55’i beden dilinden oluşur. Gerek dış görünüşünüz gerekse giysilerinizin sizi yansıtması karşınızdaki ile iletişimi kuvvetlendirecektir. Bu şekilde kendinizi daha iyi ifade etme şansına sahip olabilirsiniz.

6) SAHİP OLDUĞUNUZ DENEYİMLER

Bir şeyi bilmenin tek yolu onu deneyimlemektir. Bulunduğunuz noktayı en iyi şekilde kullanmalı ve her açıdan ders çıkarmaya bakmalısınız. Eğer konumunuzun daha ilerisini düşünmüyorsanız başarıyı da sevmiyorsunuz demektir.

7) YARATICILIĞINIZI KULLANIN

Birçok işte yaratıcılık başarıya giden önemli anahtarlardan biridir. Yaratıcı olan insan pozitif insandır. Burada önemli olan yaratıcı olduğunuzu çevrenize karşı göstermek iş hayatında ise bunu kullanabilmektir.

8) DİNLENMEK İÇİN KENDİNİZE VAKİT TANIYIN

Masa başı iş yapan insanların ortalama odaklanma süresi 20-40 dakika arasındadır. Ara vermeden sürekli olarak çalışmak işe olan çabanızı düşürecek bir süre sonra sıkılmanıza yol açacaktır. Ne iş yaparsanız yapın kısa molalar vererek ya da başka bir yere odaklanarak kendinize ve beyninize biraz zaman tanıyın. Bu şekilde iş hayatında daha başarılı bir hala gelirsiniz.

9) HATALARINIZDAN DERS ÇIKARIN

Birçok insan hata yapmaktan korkar. Ama hata yapmadan bir şeyin doğrusunu öğrenmek mümkün değildir. Bu yüzden korkmayın aksine yaptığınız hatalar beyninizin bir köşesinde hep dursun böylelikle hatalarınız sizin anahtarınız haline gelecektir.

 

10)ÖN YARGILARINIZDAN KURTULUN

İş hayatında başarılı olmanızı engelleyen en büyük problem ön yargılarınızdır. Onlardan ne kadar çabuk kurtulursanız başarıyı da o kadar hızlı yakalarsınız. Önyargı olayları tüm gerçekliğiyle görmemizi engeller. Kendinize sürekli farklı sorular sorarak önyargılarınızı ortadan kaldırabilirsiniz.

 

KAYNAK


Şule  ULABA

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Şule ULABA ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.