Öğrenci Kariyeri Banner

Kahvaltı Yapmak Başarıyı Artırıyor; Peki İdeal Bir Kahvaltıda Neler Olmalı?

Kahvaltı Yapmak Başarıyı Artırıyor; Peki İdeal Bir Kahvaltıda Neler Olmalı?

Şüphesiz ki her insan için başarılı olmak ya da başarıyı yakalamak oldukça önemli bir çaba gerektiriyor. Bazı insanlar bunu çok çalışarak ve bazı insanlar da bunu hiç uyumayarak, belirli bir süre için de olsa başarıyor. Peki size düzenli bir başarının sırrı aslında ideal bir kahvaltı desek?

Sağlıklı yaşam bilincinin gelişmesine katkı sağlamak için kurulduğu günden bugüne kadar birçok çalışma yapan Sabri Ülker Vakfı, kahvaltı öğününün önemini sizler için araştırıyor.

2009 yılından bugüne kadar gıda, beslenme ve sağlıklı yaşam biliminin gelişimi için çalışmalar yapan Sabri Ülker Vakfı, düzenli kahvaltı yapmanın önemine dikkat çekiyor. Kahvaltının öğrenme üzerindeki etkisini hatırlatan vakıf, bu anlamda kahvaltı hakkında önemli bilgiler paylaşıyor.

Kahvaltı ile Güne Keyifli Başlayın

Kahvaltı güne iyi bir başlangıç yapabilmeniz için sizi gereken enerji ve besinlerle donatır. Düzenli olarak kahvaltı yapmak ise kilonuzu korumanıza yardımcı olur. Kahvaltı, öğrenme performansınızı etkilediği için özellikle yetersiz beslenme koşullarına sahip kişilerde ayrıca önem taşır. Eğer sabahları kahvaltı yapılmazsa beynin tek enerji kaynağı olan glikoz sağlanmamış olur ve yorgunluk, baş ağrısı, dikkat eksikliği ve algılamada sorunlar ortaya çıkar. Kahvaltı yapmadan güne başlanırsa üretkenlik ve verimlilik düşer. Kahvaltı yapmak birçok kişisel beceriyi de olumlu yönde etkiler. Bu becerilerin başında problem çözme ve odaklanma sorunu bulunur.

Kahvaltı Alışkanlığı Nasıl Kazanılır?

Birçok insanın kahvaltıyı atlama nedenleri arasında geç yatıp geç kalkma, aile ile kahvaltı yapamamak ve benzeri nedenler bulunuyor.

Bu sorunları çözmek ise kahvaltı alışkanlığı sağlamak için önemli bir adım haline geliyor.

Sağlıklı Bir Kahvaltıda Neler Olmalı?

Sağlıklı bir kahvaltı çocukların ihtiyacı olan günlük enerji miktarlarını karşılamalıdır. Yumurta, süt ve süt ürünleri, tam tahıllı ekmek, taze sıkılmış sebze ve meyvelerden oluşan içecekler sağlıklı ve dengeli bir öğün için yeterlidir. Yeterli ve dengeli bir kahvaltı çocuğun ihtiyacı olan makro ve mikro besin öğeleri(karbonhidrat, protein, yağ,  kalsiyum, demir, vitaminler) ihtiyacını karşılamaya yardımcı olur.

Örnek bir kahvaltı menüsü şu şekilde olabilir;

-Bir bardak süt, bir ince dilim beyaz peynir, 5 adet zeytin, domates, salatalık,1 dilim tam tahıllı ekmek

-Bir bardak süt, bir yumurta, 5 zeytin, bir dilim reçelli ekmek, bir adet mandalina

-Bir bardak süt, fındık ya da fıstık ezmesi, 1 elma

-Bir bardak taze sıkılmış meyve suyu, tahin-pekmez, 2 adet ceviz, 1 adet armut, 1 dilim tam tahıllı ekmek

ÖZGÜN İÇERİK


Şule  ULABA

Öğrenci Kariyeri yazarlarından Şule ULABA ..

0 Yorum

Yorum Yap

😄

Bültenimize kayıt olun!

Güncel haberleri takip etmek için bültenimize kayıt olun, böylece daima güncel bilgilerle donanmanıza yardımcı olabilelim.